Yazar Murathan Mungan, secim sonuclarına ilişkin, 'Beni şaşırtmadı, cunku Turkiyede insanlar rasyonel değil, duygusaldırlar. Sanki hipnotize edilmiştik' dedi
Yazar Murathan Mungan, Frankfurter Allgemeine gazetesine verdiği soyleşide laiklik konusunda endişeleri olduğunu belirterek Başbakan Tayyip Erdoğan'ın secim başarısını AKP secmenine atfettiği "ensest mağduru genc kız" orneğiyle acıkladı
Almanyanın en sayılı gazetelerinden Frankfurter Allgemeine yazar ve şair Murathan Munganla soyleşi yaptı. Soyleşide gezi olaylarını da değerlendiren Mungan Gezi olayları sonrası artık Turkiye de hicbir şey eskisi gibi olmayacak. Bunu secim sonucları da değiştiremez. AB ve Almanya bizden oyle cabucak vazgecemez. Almanyaya sesleniyorum, cunku secim sonucları nedeniyle en cok hayal kırıklığına uğrayan, darılan ulke oldu dedi.
[h=2]'Sanki hipnotize edilmişlerdi'[/h]
Mungan secimlerle ilgili şunları soyledi: Secim sonucları beni şaşırtmadı, cunku Turkiyede insanlar rasyonel değil, duygusaldırlar. Sanki hipnotize edilmiştik. Erdoğan, Cumhuriyet tarihinde gorulmemiş bir şekilde doğrudan halkın ic gudulerine yonelik dramatik oranda duygusal konuşuyor
[h=2]'Yeni yollar bulmalıyız'[/h]
Mungan soyleşide Kimseye kızmak istemiyorum. Bazı arkadaşlarımız yeterince bu işi yapıyorlar. Bir cok genc secim sonucları dolayısıyla hayal kırıklığına uğradılar ve halka sırtını donmek istediler. Onlara ne altmış sekiz kuşağı ne de yetmiş sekiz kuşağı bu halka sırtını dondu. Oyleyse bugun de buna hakkımız yok. Kendimizi anlamak ve anlatabilmek icin yeni yeni yollar bulmalıyız şeklinde konuştu.
[h=2]'Ensest mağduru genc kız' benzetmesi[/h]
Erdoğanın tum yolsuzluk iddialarına rağmen kazandığı secim başarısını ilginc bir ornekle anlatan Mungan Turkiyede ensest mağduru cok sayıda genc kız vardır. Bunlar olayı annelerine anlatmaya calıştıklarında, anneleri olayı kapatmaya calışırlar. Cunku, duyacaklarından korkarlar. Gerceği başka şeylerle ortmeye calışırlar. Aynı Erdoğanın secmenlerinde olduğu gibi. Eğer iddia edilenler soylendiği gibi doğruysa, Erdoğan giderse, yaşamımızın kalanında ne yaparız diye duşunurler dedi.
[h=2]Laiklik endişesi[/h]
Laiklik konusunda endişeleri olduğunu soyleyen Mungan Laiklik ve sekuler anlayış İslamın buyuk bir rol oynadığı Turkiye gibi bir ulke icin en onemli garantidir. Hayatımız, devlet işleri ile din işlerinin ayrı kalmasına bağlıdır. Ama ben endişeliyim diye konuştu. (dha/Ahmet İNCEL)
http://t24.com.tr/haber/akp-secmeni-ensest-magduru-genc-kiz-gibi/256289
Murathan Mungan: AKP secmeni ensest mağduru genc kız gibi
Gündemdeki Konular - Haberler0 Mesaj
●3 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- Murathan Mungan: AKP secmeni ensest mağduru genc kız gibi