Yazar Murathan Mungan, secim sonuclarına ilişkin, 'Beni şaşırtmadı, cunku Turkiye’de insanlar rasyonel değil, duygusaldırlar. Sanki hipnotize edilmiştik' dedi

Yazar Murathan Mungan, Frankfurter Allgemeine gazetesine verdiği soyleşide laiklik konusunda endişeleri olduğunu belirterek Başbakan Tayyip Erdoğan'ın secim başarısını AKP secmenine atfettiği "ensest mağduru genc kız" orneğiyle acıkladı
Almanya’nın en sayılı gazetelerinden “Frankfurter Allgemeine” yazar ve şair Murathan Mungan’la soyleşi yaptı. Soyleşide gezi olaylarını da değerlendiren Mungan “Gezi olayları sonrası artık Turkiye ’de hicbir şey eskisi gibi olmayacak. Bunu secim sonucları da değiştiremez. AB ve Almanya bizden oyle cabucak vazgecemez. Almanya’ya sesleniyorum, cunku secim sonucları nedeniyle en cok hayal kırıklığına uğrayan, darılan ulke oldu” dedi.

[h=2]'Sanki hipnotize edilmişlerdi'[/h]
Mungan secimlerle ilgili şunları soyledi: “Secim sonucları beni şaşırtmadı, cunku Turkiye’de insanlar rasyonel değil, duygusaldırlar. Sanki hipnotize edilmiştik. Erdoğan, Cumhuriyet tarihinde gorulmemiş bir şekilde doğrudan halkın ic gudulerine yonelik dramatik oranda duygusal konuşuyor”

[h=2]'Yeni yollar bulmalıyız'[/h]
Mungan soyleşide “Kimseye kızmak istemiyorum. Bazı arkadaşlarımız yeterince bu işi yapıyorlar. Bir cok genc secim sonucları dolayısıyla hayal kırıklığına uğradılar ve halka sırtını donmek istediler. Onlara “ne altmış sekiz kuşağı ne de yetmiş sekiz kuşağı bu halka sırtını dondu. Oyleyse bugun de buna hakkımız yok. Kendimizi anlamak ve anlatabilmek icin yeni yeni yollar bulmalıyız” şeklinde konuştu.

[h=2]'Ensest mağduru genc kız' benzetmesi[/h]
Erdoğan’ın tum yolsuzluk iddialarına rağmen kazandığı secim başarısını ilginc bir ornekle anlatan Mungan “Turkiye’de ensest mağduru cok sayıda genc kız vardır. Bunlar olayı annelerine anlatmaya calıştıklarında, anneleri olayı kapatmaya calışırlar. Cunku, duyacaklarından korkarlar. Gerceği başka şeylerle ortmeye calışırlar. Aynı Erdoğan’ın secmenlerinde olduğu gibi. ‘Eğer iddia edilenler soylendiği gibi doğruysa, Erdoğan giderse, yaşamımızın kalanında ne yaparız’ diye duşunurler” dedi.

[h=2]Laiklik endişesi[/h]
Laiklik konusunda endişeleri olduğunu soyleyen Mungan “Laiklik ve sekuler anlayış İslam’ın buyuk bir rol oynadığı Turkiye gibi bir ulke icin en onemli garantidir. Hayatımız, devlet işleri ile din işlerinin ayrı kalmasına bağlıdır. Ama ben endişeliyim” diye konuştu. (dha/Ahmet İNCEL)

http://t24.com.tr/haber/akp-secmeni-ensest-magduru-genc-kiz-gibi/256289