Nurşen Mazıcı, birbiriyle celişen secmen analizleriyle geceye damgasını vurdu, merkez sağ secmene hakaretler yağdırdı.
CNN Turk'te Akif Beki'nin sunduğu Baştan Sona programında Nurşen Mazıcı, merkez sağ secmeni rencide edici acıklamalarda bulundu, birbiriyle celişen acıklamalarıyla geceye damga vurdu.

[h=2]ONCE "EĞİTİM VE GELİR SEVİYESİ DUŞUK SECMEN AKP'YE OY VERİYOR" DEDİ[/h]Mazıcı, Turkiye'de "İslamcı" kesimin maksimum oy oranının yuzde 25 olduğunu, AK Parti'ye oy veren kesimin eğitim seviyesi ve gelir duzeyi duşuk kimselerden oluştuğunu iddia etti.

[h=2]SONRA "TUSİAD AKP'YE OY VERDİ" DEDİ[/h]Birkac dakika sonra ise, merkez sağ secmeni eleştirirken "para icin komunistlere bile oy verirler" diyerek TUSİAD mensubu, dinle alakası olmayan, kalburustu işadamlarının da AK Parti'ye oy verdiğini soyledi, daha onceki sozlerini kendi ağzıyla yalanladı.

[h=2]ONCE PRAGMATİST SECMEN TİPİNİ (SIRADAN VATANDAŞ İCİN) OVDU[/h]Nurşen Mazıcı'nın şaşırtan diğer bir cıkışı da "pragmatist secmen" tespiti ve devamında soyledikleri oldu. Mazıcı, AK Parti secmeninin pragmatist olduğunu, partiden somut şeyler gorduklerini, bu yuzden kendisine oy verdiklerini, bunun da hic yanlış bir şey olmadığını soyledi.

[h=2]SONRA PRAGMATİK SECMEN TİPİNE(İŞADAMLARI İCİN) HAKARET ETTİ[/h]Mazıcı, bu sozlerinin uzerinden birkac dakika gectikten sonra, pragmatist secmen tipini "ahlaksızlık"la sucladı. Eşi gorulmemiş bir carka imza attı.

İşte Nurşen Mazıcı'nın acıklamalarından ilgili bolumler:

AKP'ye verilen oyların temelinde yatan neden şudur. AKP'nin cok iyi goturduğu 3 boyutlu sosyal politikası var. Ulaşım, eğitim, sağlık.

Bir siyaset bilimci olarak soyluyorum, secmen oy kullanırken perdenin arkasına gittiğinde, gazeteciler tutuklu mu, basın ozgurluğu var mı, cumhurbaşkanı kim olacak kaygısıyla oy vermez. Kime oy verirsem bana ne sağlarla oy verir.

[h=2]SECMEN MAKARNA VEREN PARTİYE OY VERİR, BU AYIP DEĞİLDİR[/h]Eğer AKP tum bunları yapmasa bile secmen, makarna veren partiyle vermeyen parti arasında bir tercih yapacaksa, makarna verene verir. Bu ne ayıptır, ne Turkiye'ye ozgudur, ne de AKP secmenine ozgudur.

Bir şey vaat etmiştir. Somut bir şey vaat etmiştir cunku. Secmen ne aptaldır, ne eğitimsizdir.

Bizim halkımız eğitimsiz olmasına rağmen diyelim, AKP'y oy verenler... Sağduyuları ve pragmatik yonleri de vardır.

[h=2]YİNE KENDİNİ YALANLADI[/h]İki dakika once AK Parti'nin uc boyutlu sosyal projelerde cok mahir olduğunu belirten Mazıcı, iki dakika sonra da şu ifadeleri kullandı:

AKP devleti guclendirmeye calışıyor, birey hak ve ozgurlukleri uzerinden gitmiyor. Başortusuyle bir yere girme sorununu cozmuş olmak, temel hak ve ozgurluklerini verme anlamına da gelmiyor tek başına.

[h=2]MERKEZ SAĞ SECMENE AĞIR HAKARETLER[/h]AKP'ye oy veren, en sahtekarlar, eğitimi daha duşuk olan, gelir durumu daha duşuk duzeyde olanlar değil. Onların cok samimi olduğunu da biliyorum.

Turkiye'nin siyaset ahlakı en zayıf olan kesimi merkez sağdır. AKP'yi bu secimde tekrar yukselten merkez sağ oldu. Once merkez sağ kendini toplasın.

[h=2]PARA NEREDEYSE ORAYA DONERLER[/h]Merkez sağ boyledir, para neredeyse onlar oraya donerler. Butun secimleri manipule ederler. Askeri darbe olduğunda askeri darbeyi desteklediler, laikliği gozardı ettiler. Şimdi bakıyorsunuz, İslamcı bir parti olan AKP'yi destekliyorlar. Yarın komunist partisi gelse, cıkarlarını orada gorse, merkez sağ oraya da verir.

Onların Allah'ı, kitabı, mezhebi, dini her şeyi paradır.

[h=2]TUSİAD DA AKP'YE OY VERDİ[/h]TUSİAD'ın ve uyelerinin de merkez sağ mensubu olduğunu ve AK Parti'ye oy verdiklerini iddia eden Nurşen Mazıcı, dakikalar once ortaya attığı "AKP secmeni eğitimsiz ve gelir duzeyi duşuk insanlardan oluşuyor" tezini de dakikalar icinde yalanlamış oldu.

[h=2]AKİF BEKİ'DEN MAZICI'YI ZORA SOKAN SORU: YANLIŞ MI BU?[/h]Merkez sağ ile ilgili aşağılayan sozlerini "para neredeyse oraya oy verirler, ekonomik istikrarın surebileceği yere oy verirler" ifadeleriyle surdurmek isteyen Mazıcı'ya Akif Beki'den carpıcı bir soru geldi.

Beki, "yanlış mı bu" dedi.

Mazıcı ise durumu şoyle toparlamaya calıştı:

Yanlış ya da doğru demiyorum ben. "Benim kimliğim de tanınsın" diyen secmenin oranı yuzde 25'i gecmiyor. 43'e kadar cıkan, dinle falan hic ilgisi olmayan, sadece ekonomik istikrarsızlık olmasın diye veren merkez sağ diyorum. Bunlar da dindar bir kitle değil.

Kaynak: Stargazete.com