DİSK, KESK, TMMOB ve TTB'nin oluşturduğu 1 Mayıs Komitesi, Gezi Parkı merdivenlerinde basın acıklaması yapmak istedi, polis cok sayıda kişiyi gozaltına aldı
İSTANBUL - DİSK, KESK, TMMOB ve TTB’den oluşan 1 Mayıs Komitesi, Gezi Parkı merdivenlerinde saat 12’de 1 Mayıs Emek ve İşci Bayramı ile ilgili acıklama yapmak istedi. Acıklama bilgisini oğrenen polis ekipleri saatler oncesinden Taksim ve Gezi Parkı cevresinde geniş caplı guvenlik onlemi aldı. Polis, Gezi Parkı'nda acıklama yapmak isteyen cok sayıda kişiyi gozaltına aldı.
Polisin sendika gorevlilerini gozaltına almasını kınadığını belirten DİSK Genel Başkanı Kani Beko şoyle konuştu: “Biz 4 orgut lideri olarak burada yapılacak bir gozaltı varsa, konfederasyon başkanlarını gozaltına alabilirsiniz. Ama işcilere karşı mudahale etmek, işcilere karşı el kaldırmak kesinlikle doğru değildir. Gozaltına alınan arkadaşların bir an once serbest bırakılmasını istiyoruz. Biz otelde temsilciler kurulu ile devam edeceğiz. Ancak, DİSK, KESK, TTB ve TMMOB orgutleri olarak emekten, demokrasiden barıştan, kardeşlikten, sevgi, hak ve ozgurluklerden yana olan tum emek dostlarıyla beraber 1 Mayıs gunu Taksim’de olacağız. Burada tekrar ediyorum. Burada yapılan devlet terorunu kınıyorum."
“AİHM’in almış olduğu kararı uygulamayan anayasa mahkemesini ayaklar altına alan, devletin, hukumetin, valinin ve Başbakan’ı anayasaya saygılı olmaya davet ediyorum” diyen Beko, “1977 yılında katledilen arkadaşlarımızın katilleri adalete teslim edilinceye kadar Taksim sevdamızdan vazgecmeyeceğimizi ilan ediyorum” ifadelerini kullandı.
BAŞBAKAN 'MALTEPE VE YENİKAPI' DEMİŞTİ
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ise Gezi Parkı eylemlerini eleştirerek 1 Mayıs oncesi Taksim ve Kadıkoy meydanlarında eylemlere izin verilmeyeceğinin soylemişti. Erdoğan 1 Mayıs icin adres olarak Yenikapı ve Maltepe’yi gostermişti.
http://www.radikal.com.tr/turkiye/taksimde_1_mayis_gerginligi-1187787