17 Aralık sureci sonrası Twitter'da paylaştığı mesajlarla sosyal medyanın fenomeni olan @fuatavni, Karşı Gazetesi'ne konuştu.
Turkiye'nin gergin zamanların icinden gectiği şu surecte insanlar ne oluyor, bu işlerin aslı ne, n'olcak bundan sonra gibi sorular sorarken @fuatavni diye bir twitter adresi ortaya cıktı.
Daha once de bir cok hesap vardı iceriden bilgi, istihbarat paylaştığını iddia eden. Ancak hic birisi sizinki kadar ilgi gormedi. Oncelikle size gosterilen bu ilgiyi neye bağlıyorsunuz?
- Muhalif olan herkesin ideolojik kaygılara takılmadan takip edeceği biri olduğumdan ilginin fazla olduğunu duşunuyorum. Herkes kendinden bir şey buldu "Fuat Avni"de.
Herkesin merak ettiği o soruyu soracağım ben de, siz kac kişisiniz? Tek bir insanın bu kadar bilgiye ulaşması mumkun mu?
- Hesabı tek yazıyorum. AKP icinde olan herkes bilir ki AKP kadrosunun en buyuk zaafı her şeyi her yerde konuşmasıdır. Yıllardır onlarla olan biri olarak daha bildiklerimin %1'ni yazmış değilim. Bilgiler istihbari bilgiler değil AKP dar kadrosunun boşboğazlığının sonucu.
Başbakan'ın cekmecesindeki anket olduğunu one surduğunuz anketlerle secim sonuclarının arasında dağlar kadar fark vardı. Acaba BB sizi yanıltmak icin yanlış anketi gostermiş olabilir mi? Bunun takipcileriniz nezdinde size karşı olan guveni sarstığını duşunuyor musunuz?
- Secimlerde sonucu etkilemek icin cok hile yapıldı. Son anketler kararsızlar haric %30'u gosteriyordu. Şehir merkezleri esas alınmıştı. Varoşların oyu onemli bir denge olunca Bakan seviyesindeki adamlar 15 gun varoşlardan cıkmadı. Ciddi oranda oy satın alındı. Muşahitlerle gunler oncesinden gizli toplantılar yapıldı. Secimde AKP lehine hile yaptığını ispatlayanlara teşkilat tarafından paralar odendi. Son gunlerde Suriye toplantısının ses kaydı sızdırılınca iceriğini bilmeyen kararsızlar devlet sırrı ifşa edildi algısıyla AKP'ye oy verdi. AKP'ye bu secimde oy vermeyeceğim diyen muhafazakar orta sınıf sandık başına alternatifsizlikten ve maddi kaygılardan AKP'ye meyletmiş oldu. Gezi'den once %58 olan oy oranları %30'lara duşunce her turlu algıyı, hırsızlığı, hileyi devlet imkanları kullanılarak %40'ın uzerine taşımayı başardılar.
Anketlerde kendilerine oy vermeyeceği belli olan bazı cemaatler vardı. Onlara secim oncesinde bavullarla paralar taşındı. Unutulmaması gereken bir şey var, AKP geleneğinden gelen ve oy nasıl alınır, devşirilir cok iyi bilen kişilerden oluşuyor. Eski kurtlar secimde iş başındaydı.
Sonucta gunler once hile yapılacak il ve ilceleri hile yapılacak yolları yazmama rağmen kimse onlem almadı ya da alamadı.
Takipcileri icinde artık guvenilirliği kalmadı diye kara propaganda yapanlar AKP trolleridir. Guvenilirliği kalmadı diyenler takip etmekle kalmıyor her twitin altına yorum yazıyor ve gunlerdir yaptıkları kara propaganda tutmuyor.
Fuat Avni'nin AKP tarafından yurutulen bir algı operasyonu olduğuna dair iddialar var. AKP'ye yarayan işler yapmadığınızı bir algı operasyonu olmadığınızı nerden bilelim...
- AKPnin algı icin actığı operasyon hesapları bellidir. Hala yapacakaları operasyonları isim isim deşifre eden bir hesabın AKP hesabı olduğunu iddia etmek konuşulmaya değer bir iddia değil.
Secimden sonra attığınız twitlerle secimden once attığınız twitler arasında farklılıklar one cıkıyor. Secimden once, direkt bilgiler verirken secimden sonra ise acık istihbarata dayalı analizler yazıyorsunuz. Bilgi kaynaklarınız mı kesildi?
- Bir butun olarak bakılırsa twitlerin mantığı, analizi ve istihbari bilgileri aynıdır. Secimlerden sonra yapmayı duşundukleri operasyonları deşifre etmekle meşgulum o yuzden farklı gorunebilir. Secimden onceki konumumdayım. Gorev yerimde değişiklik yok ama Başbakan da eskiden goruştuğu kişilerle iyice paranoyak olduğundan goruşmuyor. Sadece dort kişiyle goruşme halinde. Onlar da ağızlarına hakim değil.
CEMAAT'E OPERASYON YAPILACAK MI? LİSTEDE KİMLER VAR?
Fuat Avni'nin Cemaat'le bağlantısı nedir? Surekli cemaate operasyon yapılacak haberleri dolaşıyor ama henuz herhangi ciddi bir girişim olmadı. Cemaat'e operasyon yapılacak mı?
- İlkesel bazda gonul bağım ve calışmalarını desteklemekten ote Cemaatle hicbir irtibatım yok. Operasyonlar başladı ağır ağır ilerleyecek. Cemaat operasyonlarında muhafazakar orta sınıfa ucu dokunacak şeylerden kacınıyorlar cunku AKPnin oy deposu orası. Oy kaygısı olmasaydı Cemaate ait her şeyin kokunu kazımayı duşunen bir dar kadro ve Başbakan her şeyi yapacaktı. Oluşturdukları listeler var bazı gazeteciler burokratlar yargı mensupları ve emniyet gucleri operasyon bu cizgide ilerleyecek mecburen.
Cemaat'e yapılacak bir operasyonda kendinizi hedef olarak goruyor musunuz?
- Ben kendimi hedef gormuyorum. Operasyon yapacaklar hedef olarak goruyor. Herhangi bir korkum yok. Deşifre edebilirlerse buyursunlar!
Secimlerden sonra AKP'nin aldığı yuksek oy oranı Cemaat'in kaybettiği yonunde yorumlandı. Cemaat bitti mi?
- Cemaatin etkin isimlerine bakarsanız ne bir kayıp ne de bir dağılma olmadığını rahatlıkla gorursunuz. Gerisi AKPnin algı icin cırpınışı. Cemaate bağlı olanların beklentisizliği ve davalarına adanmışlığını bilenler bu duşuncelerin abes olduğunu hemen anlıyor.
Secim sonuclarının acıklandığı gece "Savaş nasıl olurmuş anlayacaksınız bugune kadar sabırla beklemiştik" diye bir twit attınız. Ancak secimlerden once onlarca ses kaydı belge yayınlandı ve hic bir etkisi olmadığı anlaşıldı. Bu saatten sonra daha ne yapabilirsiniz ki? Bugune kadar yapılanlar neydi peki?
- 12 yıllık bir hakimiyetle devletin tum kurumlarını partinin kalesine cevirdiler. Algıyı istedikleri gibi yonlendirdiler. Medya dahil halkın nabzını tutan tum mecraları kilitlediler.
Avrupa ulkeleri kapıları kapattı. Erdoğana tenekeden diktator yakıştırmasını yapan gazeteciler var. Artık AKPnin tezleriyle gundem oluşmuyor. Ben bu hesabı acarken bu surecin 2 yıl devam edeceğini bilerek actım. Haklı olan davasını savunurken tereddut yaşamaz. Secim akşamı AKP kadrosunun korkusunu, tereddutunu gorunce otekilerin haklılığını anladım ve mucadelenin yeni başladığını duşundum. Bu saatten sonra AKPnin iflah olması imkansızdır. Gunden gune eriyecektir. Kirli işlerini aslında herkes fark etti, buyuleri bozuldu.
"ERDOĞAN BAŞINDAN BERİ CEMAAT DUŞMANIDIR"
Başbakan dershanlere dokunmasaydı peki yine Cemaat AKP ile boyle bir savaşa tutuşacak mıydı?
- Beşir Atalay kendi İcişleri Bakanlığı doneminde paralel yapıyla mucadele edildiğini soylediğine gore 2007 yılından itibaren AKP Cemaatle savaş halinde demektir. Cemaatten bilinen herkes 6-7 yıldır tasfiye ediliyordu. Bunu AKPnin dar kadrosu iyi bilir. Dershane olayını AKP algı icin ortaya attı. Dershanelerine dokunduk boyle oldu diyerek riyakarlık yapıyorlar. Başbakan başından beri Cemaat duşmanıdır.
MİTte irticai faaliyet masalının hepsi kapatılırken sadece Cemaatle ilgili olan kuvvetlendirilerek varlığını devam ettirdi.
Erdoğanın derdi manevi lider olmaktı. Cemaate alternatif olarak kendi Cemaatini oluşturmak isteyince TURGEV on plana cıktı. Kendini halife olarak goren biri biat etmeyen her cemaat yapısını duşman gorur. Haliyle Başbakan Hizmet Hareketini bitirirse sıra diğer cemaatlere gelecek. Erdoğan ailesi Turkiyenin maddi ve manevi onderi olma arzusundalar. Motivasyonları bu yonde ilerliyor.
Kaynak: Karşı Gazetesi
Fuat Avni Karşı Gazetesi'ne Konuştu
Gündemdeki Konular - Haberler0 Mesaj
●5 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- Fuat Avni Karşı Gazetesi'ne Konuştu