Başbakan Yardımcısı Bulent Arınc, Bulent Arınc, Dicle Rektoru Prof. Dr. Ayşegul Jale Sarac ile ilgili suclamalarda bulunan AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İcten'e tepki gosterdi.
Başbakan Yardımcısı Bulent Arınc, Dicle Universitesi Rektoru Prof. Dr. Ayşegul Jale Sarac ile ilgili suclamalarda bulunan AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İcten'e sert tepki gosterdi.
Bakanlar Kurulu'nun ardından gazetecilerini gundeme ilişkin sorularını yanıtlayan Arınc, bir soru uzerine Dicle Universitesi Rektoru Prof. Dr. Ayşegul Jale Sarac'la ilgili iddiaları da değerlendirdi. Arınc şoyle konuştu:
"SUCLAMA YANLIŞ OLDU"
Dicle Universitesi Rektoru ile ilgili konu şuphesiz Bakanlar Kurulu gundemimizde değil. Ama ozel olarak goruşlerimi ifade etmek isterim. Ben birkac defa bu universitedeki etkinliklere katıldım. Kendisi iyi bir bilim kadını. Diyarbakırın evladı. Bildiğimiz kadarıyla cok mazbut, cok dindar ve cevresinde sevilen bir insan. Kamuda başortusu serbest bırakıldıktan sonra bir rektorun de bu şekilde gorevine devam etmesi beni cok sevindirdi. Bu bence takdir edilecek bir davranış. Bu hanımefendi bizim bildiğimiz ve herkesin de tasdik ettiği gibi dindar bir hanımefendi ve gorevlerini de başarıyla yerine getiriyor. Bu hanımefendi icin boyle bir suclamada bulunmak cok yanlış oldu.
"CİRKİN BİR İDDİA "
Ancak bir milletvekili bu baş ortmenin ardından kendisiyle ilgili gecmişe donuk bazı iddiaları gundeme getirdi. Elinde bazı deliller varsa nicin bugunu beklemiştir acıklamalıdır. Bir takım iddialardan kurtulmak icin başını orttu deniyorsa bu cok cirkin bir iddia olur. Elinde belge ve iddia olanlar bir an once yargıya başvurmalıdır. Yolsuzluk iddiası varsa ve bu gercek ise nicin bugune kadar bunlar ilgili makamlara verilmemiştir? Onun zamanlamasını rektor hanımın başını ortmesine paralel goturmenin şık olmadığı kanaatindeyim.
"İTHAMLARI BENİM VİCDANIM KABUL ETMEZ"
Yine bu milletvekili arkadaşımız rektor hanımı paralelci olmakla sucluyor. Universitelerimizde gecmişte bu grupla faaliyette bulunmuş, onların duşuncelerini paylaşmış insanlar olabilir. Ama ne yapmışlardır? Suca karıştığına dair elinizde belge bilgi var mı? Bir değdi, değmedi diye sağa sola selam veren herkesi suclayacak değiliz. Adaletli olmak zorundayız. Onemli olan birine sempati duymak değil gorevini kotuye kullanıp kullanmamasıdır. Ama o tutmadı bir de boyle deneyelim şeklindeki ithamları benim vicdanım kabul etmez. Ben sayın rektorun bu suclamalar karşısındaki vakur duruşuna katılıyorum ve bu iddiaların suratle yargı tarafından incelenmesini istiyorum.
http://www.radikal.com.tr/politika/arinctan_kendi_vekiline_sert_elestiri-1187911
Arınc'tan kendi vekiline sert eleştiri
Gündemdeki Konular - Haberler0 Mesaj
●6 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- Arınc'tan kendi vekiline sert eleştiri