Kesik el cinayetinde ilk savunma
Zonguldak Ereğli'de taksi şoforu Murat Erdoğan ile sevgilisi 21 yaşındaki Gizem Tunc’un bağ evinde oldurulmesi olayında, tutuklu sanıklar kızın eski sevgilisi 22 yaşındaki Deniz ile babası 52 yaşındaki Ali Boyraz’ın, ikişer kez ağırlaştırılmış omurboyu hapis cezası istemiyle yargılanmalarına başlandı.

Deniz Boyraz, "Cinsel ilişki esnasında yakaladım" dedi. Bir gorgu tanığı ise "Ellerini kesmekle tehdit etmişti" diye konuştu.

Kesik el cinayetinde ilk savunma
Murat Erdoğan ve Gizem Tunc, gecen yıl 7 Eylul’de Erdoğan’ın dedesine ait Uzunmehmet Mahallesi’ndeki bağ evinde oldurulmuş halde bulundu. Evin yaklaşık 15 metre ilerisinde dikenlik alanda bulunan Gizem Tunc’un kesilen elleri ve kıyafetleri ile Erdoğan’ın ust kıyafetleri de alındı. Sakarya Universitesi İşletme Fakultesi Uluslararası Ticaret Bolumu’ne yeni kayıt yaptıran Gizem Tunc ve Murat Erdoğan’ın oldurulmesi ile ilgili Gizem’in eski sevgilisi, Murat’ın da yakın arkadaşı Deniz Boyraz, askerlik yaptığı Denizli İl Jandarma Komutanlığı’nda gozaltına alındı. Deniz Boyraz’ın babası Ali Boyraz da cifte cinayetle ilgili gozaltına alındı. Baba- oğul cıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

İLK KEZ HAKİM KARŞISINDALAR

Tutuklanan Deniz Boyraz ve babası Ali Boyraz, Zonguldak 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde ikişer kez ağırlaştırılmış omur boyu hapis cezası istemiyle acılan davada ilk kez hakim karşısına cıktı. Duruşmaa, polisin geniş guvenlik onlemi aldığı adliyeye cezaevi aracıyla getirilen Deniz ve Ali Boyraz’ın yanı sıra, oldurulen Gizem Tunc’un annesi Gul Kapusuz, babası Mehmet Yunus Tunc, olen Murat Erdoğan’ın annesi Durdane Erdoğan ve avukatlar katıldı.

CİFTE CİNAYETİ İTİRAF ETTİ

7 sayfalık iddianamenin okunmasının ardından Deniz Boyraz, cifte cinayeti itiraf etti. Deniz Boyraz, Murat Erdoğan ile 6- 7 yıldır abi-kardeş gibi olduklarını, Gizem ile de liseden itibaren duygusal arkadaşlığı olduğunu soyledi. Gizem ile evlenmeye karar verdiklerini, biran once evlenebilmek icin tecilini bozdurup askere gittiğini ileri suren Deniz Boyraz, Gizem ile askere gitmeden once aralarında sozlendiklerini, yuzuklerin parasını da Murat’ın verdiğini iddia etti. Donemin Denizli Valisi’nin babasının tanıdığı olduğunu, bu yuzden askerden 2 ayda bir 10 gun izine geldiğini kaydeden Deniz Boyraz, bazı arkadaşlarının Gizem ile Murat’ın birlikte takıldıklarını soylemesine rağmen şuphelenmediğini soyledi.

İKİSİNİ BAĞ EVİNDE YAKALADIM

İzninin son gununde Murat ile vedalaşmak icin bağ evine gittiğinde ikisini ilişkiye girerken yakaladığını ileri suren Deniz Boyraz, şunları anlattı:

"Evin onune geldiğimde iceriden acayip sesler geliyordu. Sozlum Gizem’in sesiydi. Kalbim duracak gibi oldu. Kapıyı hafif ittirdiğimde ikisini cırılcıplak ilişki halinde gordum. Beni gorur gormez Murat bana, ’Senin ne işin var, sen askere gitmedin mi?’ dedi. Gizem ise bana yalvarmaya başladı, ozur diledi, bir an boşluğa duştuğunden bahsetti. Murat sarhoştu. Ben kendisine nasıl boyle bir şey yaptığını sorduğumda kufur etti ve yuzume Tokat attı. Boğuşmaya başladık. Gizem de tırnıklarını gozume sokmaya calışıyordu. Murat masadan aldığı bıcağı karnıma savurdu. Ben bıcağı elimle tuttum. Bıcağı elinden aldım ve kendimi kaybettim. Bıcağı savurmaya başladım. Kac kez nerelere vurdum hatırlamıyorum. Gizem’in evden cıktığını gordum. Peşinden gidip yakaladım. Peşinden giderken keser veya balta benzeri bir cisim aldım ve ’bana vuran elleri keserim’ dediğimi hatırlıyorum. Ellerini neyle nasıl kestiğimi hatırlamıyorum. 10- 15 dakika sonra kendimi kapının onunde buldum. Yanımda balta ya da keser gibi kırık saplı bir şey, bıcak ve icinde maktullere ait eşya bulunan torba gordum. Eşyaları nasıl topladım, torbaya nasıl koydum hatırlamıyorum."

Oğlu ifade verirken ağlayan sanık Ali Boyraz ise Gizem ve Murat’ı kendi oz cocukları gibi sevdiğini soyledi. Gizem’in de kendisini babası gibi gorduğunu ileri suren Ali Boyraz, "Kızım gibi sevdiğim birine boyle bir şeyi yapmam, hele hele ellerini kesmem nasıl mumkun olabilir" diyerek suclamayı kabul etmedi. Ali Boyraz, oğlunun yaptıklarından da haberinin olmadığını iddia etti.

ASKERDEYKEN TEHDİT ETMİŞ

Tanık olarak dinlenen Gizem Tunc’un arkadaşı Zeynep Tetik, Deniz’in askerdeyken Gizem’i surekli tehdit ettiğini soyledi. Tetik, "Gizem, Deniz’in kendisini tehdit ettiğini mesaj olarak Murat’a yazdı. Ancak mesaj yanlışlıkla Deniz’e gitti. Sonra Deniz telefon etti. Konuştuktan sonra Gizem ağlayarak bana, ’Senin Murat yazan ellerini keseceğim’ diyerek Deniz’in kendisini tehdit ettiğini anlattı" diye konuştu.

OĞLUNA TOKAT ATTI

Olen Murat Erdoğan’ın annesi Durdane Erdoğan ise ifadesinde hayattaki tek varlığını kaybettiğini belirterek ağladı. Bu sırada sanık Ali Boyraz, yanındaki oğlu Deniz Boyraz’a tepki gostererek tokat attı.

Duruşmada, Gizem’in uzerinde Murat’a ait DNA ornekleri bulunduğuna yonelik Adli Tıp Kurumu raporu da okundu. Mahkeme, sanıklar Deniz ve Ali Boyraz’ın tahliye taleplerini reddederken, Gizem’in ellerinin olduruldukten once kesilip kesilmediğinin saptanması icin dosyanın Zonguldak Adli Tıp Şube Mudurluğu’ne gonderilmesine karar verdi. Duruşma ertelendi. milliyet