Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Turkiye'nin ilk kez halkın sectiği bir Cumhurbaşkanına sahip olacağını belirterek, "Bu bir nevi başkanlık sistemine, yarı başkanlık sistemine, partili başkanlık sistemine adım olarak değerlendirilmeli" dedi.
Karabuk'te gazetecilerin sorularını cevaplandıranAK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Cumhurbaşkanlığı secimi ve partinin geleceği ile ilgili istişare calışmalarını surdurduklerini soyledi.

Başbakan Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı secilmesi halinde kendisinin genel başkan olacağının konuşulduğu hatırlatılan Şahin, "Başkanımız Cumhurbaşkanı secildiğinde, yeni başkanı MKYK sececek ve bu ben ya da başka bir arkadaşımız da olur. Aynı zamanda MKYK toplantısında genel başkan sececek olan buyuk kongrenin ne zaman yapılacağı da belirlenecek" dedi.

PARTİNİN AĞIRLIK GORUŞU BAŞBAKAN'IN ADAY OLMASI

Şu anda partisinin Cumhurbaşkanı adayının belli olmadığını ifade eden Şahin, "Bizim partimizin, millletvekili arkadaşlarımızın ağırlıklı goruşu ve secim sonuclarının ortaya koymuş olduğu gercek, Başbakanımızın Cumhurbaşkanı adayı olması istkametindedir. Aday olduğu takdirde de ilk turda secileceği kanaatindeyiz" diye konuştu.

Turkiye'nin ilk kez halkın sectiği bir Cumhurbaşkanı'na sahip olacağını vurgulayan Şahin, şoyle konuştu:

"Bu bir nevi başkanlık sistemine, yarı başkanlık sistemine partili başkanlık sistemine adım olarak değerlendirilmeli. Cunku halkın sececeği ve sectiği cumhurbaşkanından sonra Turkiye'nin tartışması gereken bu sistemleri ulkeye getirmektir. Bizim gundemimiz de bu olacaktır. Anayasa değişikliğinin secimlerden once parlementodan gecebileceği kanatinde değilim. Dolayısıyla secimlere giderken vatandaşımıza Anayasa değişikliğini vaat edeceğiz. Bu Anayasa değişikliği icerisinde de mutlaka başkanlık sistemi yer alacaktır."

(DHA)