Avusturya'nın başkenti Viyana'da yaşayan Bosna asıllı baba Sabit Selimovic, 10 Nisan tarihinde ortadan

kaybolan kızının Suriye'ye savaşmak icin gittiği soylentilerin doğru olmadığını belirterek, kızı Sabina'nın herhangi radikal bir grup ile teması olmadığını kaydetti.
Kızının ve arkadaşının 10 Nisan'da ailelerine "Biz Suriye'deki savaşa katılmaya gidiyoruz" şeklinde bir not bıraktıkları yonunde medyada cıkan haberlerin sorulması uzerine baba Selimovic, "Medyada yer alan haberlerin bir coğu asılsız ve yalandır. Biz aile olarak kızımızın nerede olduğuna dair hala hicbir bilgiye sahip değiliz. Ben o gun işteydim ve eve geldiğimde durumu oğrendim. Ben gercekten şu anda zor durumdayım" dedi.
Baba Selimovic, kızının Viyana Havalimanı'ndan Turkiye'ye doğru gittiğini ve bir tek bu bilgiye sahip olduğunu ifade eden Selimovic, "Kaybolduğunda hemen Viyana Havalimanı'na başvurdum ve orada Turkiye'ye doğru gittikleri bilgisini aldım. Bildiğim kadarı ile, Turkiye yonetimi de bu konu hakkında bilgilendirildi ve kızlarımızın bulunması icin calışmalar yapılıyor. Turkiye'den yardım bekliyoruz, biz kızlarımızı tekrar gormek istiyoruz" diye konuştu.

"Medyanın yazdıkları beni rahatsız ediyor"
Medyanın, "kızının bazı radikal gruplara uye olduğunu ve Suriye'ye cihada katılmak icin gittiği" yonundeki haberlerin kendisini cok rahatsız ettiğini de belirten Selimovic, boyle bir şeyin mumkun olmadığını kaydetti.
Selimovic, şoyle konuştu:
"Sabina'nın bize bir mesaj bıraktığına dair haberler yalandır. 'Suriye'ye gittiğini, cihada katıldığını. cennete girebilmek icin savaşmaya gittiğine' dair mesaj bıraktığı da doğru değil. Medya kızımın evlendiğini bile yazdı, bu da doğru değil. Ayrıca, başortulu fotoğrafları da cıktı, onlar da yalan. Bunlar gercekten durumumuzu daha da zorlaştırıyor."

Kızına kavuşmasından sonra, hakkında yanlış yazan herkese dava acacağını da belirten Selimovic, kendisinin bir Bosna Hersek vatandaşı olduğunu, ancak bu konuda Bosna Hersek'in Viyana Buyukelciliği'nden herhangi bir yardımı alamamasının kendisini ayrıca uzduğunu soyledi.
"Burada herkese başvrudum. Polise, Bosna Hersek Buyukelciliği'ne, ancak hic kimse yardım etmedi" diyen Selimovic, kızının Avusturya'daki bazı radikal guplarla bağlantılı olduğu şeklindeki iddiaların da asılsız olduğunu dile getirdi.
Selimovic, kızının radikal gruplarla hicbir bağlantısı olmadığının da altını cizerek, "Benim kızım, tum arkadaşları gibi, hafta sonları camiye gidiyordu ve orada dini ders alıyordu. Benim kızımın ders aldığı din oğretmenleri Bosna Hersek İslam Birliği'ne (Diyanet İşleri) bağlı olanlardır, herhangi radikal gruplara değil" dedi.
Mutlaka birinin bu olayın arkasında olduğunu ifade eden Selimovic, "15 yaşında bir kız boyle bir şey nasıl yapabilir. Bunların arkasında birileri var, ama kim olduğunu bilmiyorum. Bir cocuk, Suriye'ye savaşma kararı nasıl alabilir. Biz yaşlılar bile boyle bir şey yapamayız. Benim kızım başarılı bir oğrencidir, o kacırıldı ve bunun arkasında birileri var" diye konuştu.

Avusturya ve Turkiye polisi iş başında
Avusturya'nın başkenti Viyana'da yaşayan Bosna asıllı Sabina Selimovic ve Samra Keşinovic'in 10 Nisan'da ortadan kaybolması uzerine, ailelerin başvurusu uzerine Avusturya ve Turk polisi, genc kızları bulmak icin calışma başlattı. Ayrıca, iki genc kız hakkında Interpol da aramalara başladı.
Avusturya polisi tarafından bir sure once yapılan acıklamaya gore, Bosna asıllı Avusturya doğumlu Selimovic ve Keşinovic'i bulmak icin geniş kapsamlı calışmalar başlatıldı.
Acıklamada, "Kızların Turkiye'de, hatta Suriye'de bile bulunma ihtimali var, fakat bu bilgiyi henuz teyit edemiyoruz. Daha fazla bilgimiz olduğunda, hepsini kamuoyuna ulaştıracağız" ifadelerine yer verildi.
Kaynak: AA