A Haber'de yayınlanan Mehmet Ali Onel yonetimindeki Deşifre programına Cemaatin duzenlediği 2014 Turkce Olimpiyatlarında birinci olan Tuhana ve babası Cebrail Guney Almanya'dan konuk oldu.
Tuhana Guney soylediği "Hakim Bey" şarkısının Cemaat tarafından siyasi malzeme olarak kullanıldığını soyleyerek, "13 yaşında kaldıramayacağım saldırılara maruz kaldım" dedi.
13 YAŞINDAKİ TUHANA: BAŞBAKAN'DAN OZUR DİLİYORUM!
Baba Cebrail Guney de "eğer kızım siyasi bir şarkı soyleyecek olsaydı bu şarkı Dombra olurdu" dedi ve Cemaat tarafından kızının siyasi malzeme olarak kullanılmasına tepki gosterdi. Genc kız ise canlı yayında Dombra şarkısını soylediği sırada gozyaşlarına hÂkim olamadı. Tuhana "13 yaşında kaldıramayacağım sozlu saldırılara maruz kaldım. Şarkının anlamını hic duşunmemiştim. Hatta daha da anlamını tam olarak bilmiyorum. Bu şarkıyı soylediğim icin Başbakan'dan ozur dilemek istiyorum" diye konuştu.
"PARALEL YAPI UYUŞTURUCU BARONLARINI KORUDU!"
Programın diğer konukları ise Paralel Yapının tasfiye ettiği polislerdi. Almanya'dan canlı yayına bağlanan eski komiser Fatih Mehmet Colak şok acıklamalarda bulundu. Colak, uyuşturucu baronlarının Narkotik polisinin icinde uzantıları olduğunu ve baronların Paralel yapı tarafından haraca bağlandığını ve korunduğunu iddia etti.
Colak: Paralel yapı elemanlarının uyuşturucu baronlarını koruduklarını fark ettim. Ben Narkotiğin icinde yaşadıklarımdan dolayı paralel yapı ile karşı karşıya geldim. En iyi uyuşturucu baronları Narkotiğin icindeydi. Paralel Yapı'ya bağlı polislerin, uyuşturucu baronlarını haraca bağladığını ve kolladığını gordum.
"EN KALİTELİ UYUŞTURUCUYU PARALEL NARKOTİKCİLER SATIYOR"
2006 yılında İstanbul'da yapılan Hancer Operasyonu'nda, uyuşturucu baronu Nejat Cakır'ın operasyon oncesi ve sonrası korunduğunu gordum. Paralel Yapı'ya bağlı İstanbul Narkotik Şube Mudurluğu'ne bağlı polisler bunu yapıyordu. Piyasada yakalanan uyuşturucunun bir bolumu kayıt dışı olarak şubede saklanıyordu. Kayıt dışı olarak saklanan uyuşturucular en kaliteli olanlardı. Bu uyuşturucular daha sonra İstanbul'da paralel yapının polisleri tarafından sokak satıcılarına sattırılıyordu.
Bana yapılanlardan bıktığımdan dolayı şark tayini icin dilekce verdim. Kendi muhbirleri suni ve tamamen hayali bir gasp soruşturmasıyla beni meslekten attırdılar. Sonra benim hakkımda tutuklama kararı cıkardılar. Paralel yapı'ya bağlı polislerin oyunları ve kumpasları, yine paralel hakim ve savcılar ile surduruluyordu. Hakkımda adil yargılama olmayacağını bildiğim icin yurt dışındayım. Hakkımızı savunabilecek objektif ve adil bir şekilde yargılanacağımı bilsem Turkiye'ye geleceğim. Bana acılan dava ile ilgili 50 tane savcıya sordum bu davada hic bir şey olmadığını soylediler ama paralel medyaya sorsan beni yerden yere vurur. Ben şimdi adil hakim ve savcılar tarafından yeniden soruşturulmak ve aklanmak istiyorum" diye konuştu.
Fatih Mehmet Colak: Benim meslekten atılmamı sağlayan şahıs İbrahim Karadağ idi. Adana'da tutuklananlardan biriyle biz aynı ekipteydik. Bana karşı olanlardan biri de oydu. O kişi bizim şubede teknik buro amiri olarak gorev yapıyordu. Bunların hepsi benim ekip arkadaşımdı hepsiyle aynı ekipte calıştım, benim kurumdan atılmamı sağladılar. Paralel yapının nasıl yapılandığını kimse akıl erdiremez.
Paralel yapının hedefindeki polislerden eski baş polis ve aynı zamanda mobese uzmanı olan Omer Osman Ceyhan, eski Polis memuru Ali Bayram ve Emniyetsen Genel Başkanı İrfan Celik de paralel yapı ile ilgili carpıcı acıklamalarda bulundu. İşte o acıklamalardan satır başları
Eski mobese uzmanı Omer Osman Ceyhan: Paralel yapı'nın polislerinin, kendi aleyhlerinde olan bir konu olduğunda, Mobeseler calışmıyordu. Ancak, her ne hikmet ise, paralel yapı'nın polislerinin yapacakları operasyonu sırasında ise,mobeseler tam kayıtta olurdu.
Eski Polis memuru Ali Bayram: Meslekten atılmamak ve soruşturmaya uğramamak icin,paralelci polislere, Bir cafede 165 bin lira parayı himmet adı altında, ruşvet vermek zorunda kaldım.
Polislerin kurduğu Emniyetsen Genel Başkanı İrfan Celik: Paralel yapı 3 bin 500 polisi ceşitli bahaneler ile meslekten ihrac etti.
http://www.sabah.com.tr/Gundem/2014/04/22/turkce-olimpiyatlari-birincisi-gozyaslarina-boguldu
Turkce Olimpiyatları birincisi gozyaşlarına boğuldu
Gündemdeki Konular - Haberler0 Mesaj
●1 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- Turkce Olimpiyatları birincisi gozyaşlarına boğuldu