Twitter ve Youtube gibi Facebook'un da kapatılacağı yalanını yayan hackerlar, Turkiye'de yeni bir bilgisayar virusu salgını başlattı.
Twitter ve YouTube'un ardından Facebook'un yasaklanıp yasaklanmayacağı hep soru işareti olarak kaldı. Bunu fırsat bilen hacker'lar ise Facebook'ta yeni bir salgın başlattı. 'Arkadaşlar Facebook Turkiye'de yasaklanıyor' başlıklı gonderilerde iki gundur patlama yaşanırken, kullanıcıların yasaktan etkilenmemesi icin verilen linkteki programın indirilmesi isteniyor. Elbette ne boyle bir yasak soz konusu, ne de sizi yasaktan koruyacak bir program!
Gun gecmiyor ki Facebook veya Twitter'da yeni bir salgın baş gostermesin. Son olarak Facebook'un yasaklanacağını iddia eden bunun sozde recetesini sunan mesajlar sosyal medyada hızla yayılıyor. İşte o mesaj;
"ARKADAŞLAR FACEBOOK TURKİYE'DE YASAKLANIYOR!!!
Bu hafta sonu Facebook Turkiye'de yasaklanacağını soyluyor butun haberler. Biraz araştırma yaptım ag antisansur diye bir program buldum. Şu an YouTube'a falan girebiliyorum sanırım Facebook'ta da işe yarar. Lutfen herkes programı indirip kursun AG Antisansur"
Bu şekilde hacker'lar kullanıcıları virus olduğu şuphe goturmeyen link'e yonlendirirken, link'e tıklayan kullanıcıların bilgisayarına 'antisansur.exe' isimli bir dosya yukleniyor.
Virusun bilgisayarda nelere yol actığı henuz bilinmezken, ilk etapta "Facebook yasaklanıyor" başlıklı mesajı kullanıcının hesabından paylaştığı ve bu şekilde yayılma şansı bulduğu dikkat cekiyor.
ASLA TIKLAMAYIN
Facebook'un yasaklanması gibi bir şey soz konusu değil. Boyle bir şey olsaydı dahi adı sanı duyulmamış ve kimden geldiği belli olmayan bu tur link'lere tıklayarak .exe soyadlı dosyaları indirmek oldukca tehlikeli. Bilgisayarları kontrolune kolayca alabilecek bu tip programlardan kurtulmak da yuklemek kadar kolay olmadığından ve her antivirus yazılımı bu hataları bertaraf edemediğinden siz siz olun, bu tip iletileri dikkate almayın.
Ulkemizde halen erişime kapalı olan YouTube'a girmek isteyen kullanıcılar istedikleri halde DNS numaralarını değiştirebileceği gibi, guvenilir VPN uygulamalarını da indirerek siteye erişim sağlayabiliyor.
http://www.sabah.com.tr/Teknoloji/2014/04/25/facebooktaki-bu-viruse-dikkat
Facebook'taki bu viruse dikkat!
Gündemdeki Konular - Haberler0 Mesaj
●2 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- Facebook'taki bu viruse dikkat!