Samsunda 4 cocuk annesi bir kadın, kaldırım ustalığı yaparak evini gecindirmeye calışıyor.
Samsunda 28 yaşında ve eşinden boşanmış olan Yasemin Gokce, 4 cocuğuna bakmak icin kaldırımlara engelli parkuru doşeme işinde calışıyor. Harc karıştıran, el arabasıyla kum taşıyan, taşları tek tek dizerek ekmeğini alın teriyle taştan cıkaran Yasemin Gokce, işindeki performansıyla gorenleri hem şaşırtıyor hem de takdirini kazanıyor.
Uzun sure iş aradığını ancak bulamadığını belirten 28 yaşındaki Yasemin Gokce, 4 aydır Buyukşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığının taşeron işlerini yuruten bir firmada calıştığını soyledi. İş bulamadığı icin kaldırım ustalığı yaptığını soyleyen Yasemin Gokce, Buyukşehir Belediyesinin Fen İşleri Daire Başkanlığına ait korler ve engelliler icin yurume bandı işi yapıyoruz. Engelliler ellerindeki değneklerle kimseye muhtac olmadan yuruyebilecekler dedi.
İşsiz kaldığını, İŞKURa gidip geldiğini ama bir netice alamadığını, 4 aydır ekmeğini taştan cıkarttığını ve kendisinin bu işleri erkeklerden daha iyi yaptığını soyleyenler olduğunu belirten Yasemin Gokce, Kaldırım calışmaları yapıyorlardı. Ben de gordum, eleman arıyorlar mı diye sordum. Onlar da patrona sor dediler. Gittim ve sordum. Patron da başla dedi. Başladım ve 4 aydır bu işi yapıyorum. Benim erkeklerden daha iyi calıştığımı soyluyorlar. Butun esnaflar ya da gorenler oyle diyor. Ailemden tepki almadım. Alın teridir. Ablam, ne işin var kazma ve kurekle, bırak başka iş bul dedi. Ben de bulamadım ve bu işi yapıyorum. Biz kaldırım calışmaları yaparken, vatandaşlar bizim yapmış olduğumuz taşın uzerine kurumadan basıyorlar. Bu nedenle taşlar kırılıyor. Ben emeğe saygı istiyorum diye konuştu.
HAKAN AKGUN
SAMSUN