Bursa'da bir demir doğrama atolyesinde calışan 16 yaşındaki genc 2 ton ağırlığındaki demirin altında kalarak yaşamını yitirdi.

Bursa’nın İnegol İlcesi Metal Sanayi Sitesi’ndeki bir demir doğrama atolyesinde calışan 16 yaşındaki İbrahim Can Duran, devrilen demir yığınının altında kalarak yaşamını yitirdi.

Olay, saat 17.00 sıralarında metal sanayi sitesi 5’inci Sokak’ta meydana geldi. Demir doğramacıda cırak olarak calışan İbrahim Can Duran, calıştığı işyerine malzeme getiren kamyondan demirleri indiren iş arkadaşlarına yardım etmeye başladı. Bu sırada kamyondaki demirler aniden devrilmeye başladı. İbrahim Can Duran, bir anda kayan 2 tona yakın demir yığınının altında kaldı.

İbrahim Can Duran’ın demirlerin altında kaldığını goren diğer calışanların cığlıkları uzerine cevredeki vatandaşlar da işyerine koştu. Olay hemen 112 acil servis, polis ve itfaiyeye bildirildi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri yaklaşık 2 tonluk demir yığınının altında kalan cocuğu guclukle cıkardı. Ağır yaralı genc, ambulansla İnegol Devlet Hastanesi acil servisine kaldırıldı.

Hastaneye getirildiği sırada kalbi duran genc, acil serviste tedavi altına alındı. Ancak burada yapılan tum mudahalelere rağmen İbrahim Can Duran kurtarılamadı.

'BEN ONUN OKUMASINI İSTEMİŞTİM'

İbrahim Can Duran’ın iş arkadaşları olay yerinde devrilen demir yığınlarına bakarak gozyaşı dokerken, kazayı haber alan Duran’ın ailesi de hastaneye geldi. Cocuklarının hayatını kaybettiğini oğrenince aile sinir krizleri gecirirken, hastane gorevlileri acılı aileyi teselli etmeye calıştı. İbrahim Can Duran’ın babası “Ben onun okumasını istemiştim. Okumadı. Calışacağım deyip okumadı” diye konuştu.

Olay yerine gelen polis ekipleri, cıraklık sigortası bulunduğu one surulen İbrahim Can Duran’ın olumuyle ilgili soruşturma başlattı.
http://yasam.bugun.com.tr/feci-sekilde-can-verdi-haberi/1077794