Turkce bir video hazırlayan Japon vatandaşları Fukuşimada yaşanan nukleer felaketi hatırlatan bir video hazırlayarak Japon Başbakanın Turkiyeye nukleer santral satmasından dolayı utanc duyduklarını dile getirdiler. Japonların hazırladığı videoda Fukuşima nukleer felaketini yaşayanlar Turkiyede kurulması planlanan nukleer santralin bir başka felaket olacağı konusunda Turkiyeyi uyarıyor.
Merhaba, ben Japonum. Ben Turkler icin duyduğumuz endişeyi anlatabilmek icin Turkce oğrendim... Japon başbakanı Turkiye'ye Nukleer Santral sattı. Bundan dolayı Japonlar utanc icindeler cunku biz 2,5 yıl once Fukushıma Nukleer santralinde buyuk bir kaza yaşadık. Ben Fukushıma Nukleer Santralinden 20 km icerdeki şehri ziyaret ettim. Kazayı yaşamış o şehirler, 2.5 yıl gectiği halde hala aynı şekilde duruyordu. Hala daha kazanın olduğu Nukleer Santralin ici ne durumda bilinmiyor. Cok tehlikeli olduğu icin kimse kesin bilemiyor. Ve her gun 300 ton radyoaktif kirli su denize akıyor. Radyoaktif bulaşan toprak, sıyrılıp atılsa bile nereye atılacağı belli değil. Santralde kullanılan malzeme 100.000 yıl boyunca takip edilmesi gereken cok tehlikeli maddedir. Eğer ileride bizim sattığımız nukleer santralde bir kaza olursa gercekten ne olacak? Duşuncesi bile korkunc. Bir Japon olarak ne kadar ozur dilesek yeterli değil. Ben Turkler icin endişeleniyorum. Biz sizin ve ulkenizin geleceği icin endişe ediyoruz.Nukleer Santral buyuk bir enerjidir ama aynı zamanda cok buyuk bir para kaynağıdır. Japonya da bu hakkı kullanma hususunda insanlar yanlış karar vermekte goruş ayrılıkları olmaktadır. Aynı ulkenin insanları birbirine duşebilir. Nukleer Santral artık guvenli değil. Japonya, ekonomisi icin geleceğini kurban etmiş bir ulkedir. Lutfen kimseye guvenmeyin. Lutfen bir Nukleer santral fikrine alışmayın. Her zaman etrafınızı koruyup, dikkatli olmak onemlidir. Ben Turkiye'yi otobus ile gezdim cok guzel bir ulke olduğunu gordum. Gelecekte o guzelliği kaybetmemesini arzu ediyorum. Butun Turklerin ve geleceğin cocuklarına Japonya'dan sevgilerle...
http://webtv.radikal.com.tr/turkiye/7327/japonyadan-turkce-uyari-nukleer-felaket-olacak.aspx
Japonyadan Turkce uyarı: Nukleer felaket olacak!
Gündemdeki Konular - Haberler0 Mesaj
●1 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- Japonyadan Turkce uyarı: Nukleer felaket olacak!