İşsize iş bulunacak, işe başlama parasını devlet verecek, komur, gıda ve eğitim yardımı da surecek, işe başlama yardımı yaklaşık 357 TL olacak.

Turkiye Gazetesi’nden Yucel Kayaoğlu’nun haberine gore; devlet, sosyal yardımlarla gecimini sağlayan calışabilir durumdaki vatandaşlar icin harekete geciyor. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Turkiye genelindeki 973 Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına yonelik bir genelge yayınladı. Bu kapsamda sosyal yardım-istihdam bağlantısının etkinleştirilmesi icin her vakıf bunyesinde ozel eğitim alan ’gecici istihdam gorevlisi’ belirlenecek. Bu kişiler, gelir testi sonucu calışanı bulunmayan hanelerde, 18-45 yaş arası calışabilir nitelikteki vatandaşları tespit edecek. Daha sonra bu vatandaşların İŞ-KUR’a kayıtları yapılacak ve gerekirse mesleki eğitim kurslarına gitmeleri sağlanacak. Bu yolla iş bulunan vatandaşların iş goruşmesine gitmesi ve işe kabul edilmeleri durumunda gereken yol masrafı, sağlık raporu, fotoğraf gibi giderleri icin, bir yıl icinde en fazla uc kere olmak uzere 40 lira ile 100 lira arasında ’işe yonlendirme yardımı’ verilecek. İşe yerleşmesi durumunda ise aynı yıl icinde bir defaya mahsus olmak uzere, aylık brut asgari ucretin ucte biri oranında (357 lira) ’işe başlama yardımı’ odenecek.(İHA)