[h=2]Ankara'da yerel secimlerde ipi bir kez daha goğusleyen Melih Gokcek, cumhurbaşkanı adaylığı tartışmalarına katıldı.[/h]Yeniden Ankara Buyukşehir Belediye Başkanı secilen Melih Gokcek, Abdullah Gul'un cumhurbaşkanı adayı gosterilmesini istedi.
Mayıs ayında netleşmesi beklenen AK Parti'nin cumhurbaşkanı adayı kim olacak? Partide genel kanaat Erdoğan'ı işare ederken, ilginc bir acıklama Gokcek'ten geldi.
Yeni Şafak gazetesine konuşan Gokcek, Erdoğan'ın neden başbakanlıkta kalmasının gerekcelerini anlattı.
BU İŞLERİ BİTİRMEDEN GİTMEMESİ LAZIM
Cumhurbaşkanlığı secimi konusunda ne duşunuyorsunuz?
Ben cumhurbaşkanlığının Sayın başbakanımızın hakkı olduğunu kesinlikle ve kesinlikle duşunuyorum. Ama başbakanımızın bir donem daha başımızda kalmasını arzu ediyorum.
Genel talebin dışında farklı bir şey soyluyorsunuz. Gerekceniz nedir?
Recep Tayyip Erdoğan Turkiye'yi belli bir noktaya getirdi. Başlattığı bazı işler var ve bu işleri bitirmeden gitmemesi lazım. Bir donem daha başbakan olarak kaldığında Turkiye'nin rayına oturacağına ve bu işlerin de biteceğine inanıyorum. Ne olursa olsun cumhurbaşkanlığınınfonksiyonu başbakanlık kadar aktif değil.
Bu denklemde cumhurbaşkanı kim olmalı peki?
Bunu başbakanla cumhurbaşkanımız bir araya gelir konuşurlar ama benim bu konuda gonlumden gecen de Abdullah Gul'un devamı yonunde olur.
Başbakan Erdoğan'ın koşke cıkması durumunda paralel yapı ile mucadelekonusunda bir gerilemenin olması ihtimalini goruyor musunuz? Ve partide bir calkalanma veya kopuş olabilir mi?
Kopuş gibi bir şey asla olmaz. Ama her turlu mucadele icin başbakanın başbakanlık gorevinde bulunmasının cok daha iyi olacağını duşunuyorum.

http://www.haber7.com/ic-politika/haber/1152069-gokcek-gonlundeki-kosk-adayini-acikladi