Anayasa Mahkemesi'nin 52. kuruluş yılı dolayısı ile duzenlenen torende hukumeti ve Erdoğan'ı acık şekilde hedef alamayan Haşim Kılıc'a tepki olduğu gibi destek de var.

Kılıc'a en buyuk destek CHP'den geldi. Kılıcdaroğlu, Haşim Kılıc'ın siyasi değil bir hukuk adamı olarak hukuki bir konuşma yaptığını dile getirdi ve kendisini tebrik etti.

Onceki yıllarda CHP lideri Kemal Kılıcdaroğlu, Haşim Kılıc'ın hukuk fakultesi mezunu olmadığını, siyasilere hukuk dersi veremeyeceğini, buna yetkisi olmadığını, yargıcların sıcak siyasete yonelik goruş bildiremeyeceklerini, yargıcların ancak verdikleri kararlarla konuşabileceğini soylemişti.

Kılıc'ın hukumeti hedef almasının ardından ise CHP lideri şaşırtıcı bir şekilde soylem değiştirdi ve "yargıclar savunmaya gecmişse bu ulkede bir şeyler var demektir. Yargıcar kaygılarını dile getirdi" ifadelerini kullandı.

İşte Kılıcdaroğlu'nun onceki ve sonraki bazı soylemleri:

Haşim Kılıc'ın son cıkışından once Kılıcdaroğlu

'' * Ben Anayasa Mahkemesi başkanıyım diyelim. Birisi hulle yoluyla uye olarak atanıyor. Ben icime sindiremem o uyeyi geri gonderirim. Sayın Haşim Kılıc hulle yoluyla Anayasa Mahkemesi Başkanı, hulle yoluyla atananı hangi gerekceyle ve hangi ahlakla kabul etti ve yemin ettirdi.

* Sayın Başkan, oyle anlaşılıyor ki, hukukun Halic bolumunde yaşıyor. Kokulara alıştı. Bize hukuk dersi vereceksin, yemezler. Senin hukuk dersine ihtiyacımız yok. Hukuk dersi değil, hukuk fakultesinde bile okumadın zaten. Hukuk fakultesinde okumayan bir adamın bana hukuk dersi vermeye yetkisi de olmaz.

* Yargıcların sıcak siyasete yonelik soylemleri doğru değildir. Butun demokrasilerde yargıclar kararlarıyla konuşurlar.''

Haşim Kılıc'ın son cıkışından sonra Kılıcdaroğlu

''Hukuk savunmaya gecmişse, bu ulkede bir şeyler var. Yargının en tepesindeki kişiler kaygılarını dile getiriyorlar. Bu kaygı sadece bir kişinin kaygısı değil. O da soylendi. Anayasa Mahkemesi'ndeki butun yargıcların ortak kaygısı ve soylemidir.''
CHP icinden Haşim Kılıc'a bundan kısa sure oncesine kadar tepki verenler arasında Gursel Tekin ve Akif Hamzacebi de bulunuyordu.

Tekin'den Haşim Kılıc'a: "Cubbeni cıkar da gel"

Gursel Tekin zamannında Haşim Kılıc icin şu sozleri dile getirmişti;
''Anayasa Mahkemesi Başkanı acıklamalarıyla bir kez daha ortaya koydu ki; siyasete cok meraklı ve yol almak istiyor. Madem oyle kendisine sesleniyorum: Organize hukukun parcasısın. Siyasete de cok heveslisin. Madem oyle cubbeni cıkar gel.''

http://www.kanalahaber.com/haber/gundem/kemal-kilicdaroglundan-tarihi-cark-171397/