Kullanılmayan mevduat hesaplarının kapatılması icin verilen sure bugun doluyor. Kapatılacak hesapta otomatik fatura odemesi ve sigorta talimatı varsa bunların da iptal edilmesi zorunlu
Bankaların kullanılmayan mevduat hesaplarının kapatılması icin verdiği sure bugun doluyor. Kullanılmayan hesapların kapatılmaması halinde, bankalar kullanılmayan mevduat hesaplarını kapatmayan muşterilerden hesap işletim ucreti alacak. Banka hesapları mevcut uygulamaya gore, internet şubeleri, ATMler ve cağrı merkezi aracılığıyla kapatılıyor.
Kapatılacak hesapta otomatik fatura odemesi ve sigorta talimatı varsa bunların da iptal edilmesi zorunlu. Ancak, hesabınızda 10 kuruş dahi para varsa bu yolla kapatmak mumkun olmuyor. Ya hesaptaki bakiyenin tamamını nakit olarak cekeceksiniz ya da aktif kullanılan başka bankadaki hesabınıza transfer edeceksiniz.
Tuketici orgutleri bankalardan gelen mesajların dikkate alınması konusunda uyarıyor. Aksi takdirde unutulan hesaplarla ilgili hesap işletim ucreti tahakkuk ettirileceğinden zamanla faizle birlikte borclanabilir hatta hacizlik olabilirsiniz! Tuketici orgutleri ayrıca, muşteri hizmetlerini arayarak hesabını kapatan tuketicileri de uyarıyor:
Aradığınız tarihi ve kendi numaranızı bir kenara not alın. İleride banka, biz bu şekilde aranmadık derse, sizin elinizde o tarih, o telefon kaydı delil olacaktır. İtiraz yolu kapanıyor! Bankalar, bugun ve oncesinde kapatılan hesaplar icin herhangi bir ucret talep edemeyecek. Diğer yandan, Bankacılık Duzenleme ve Denetleme Kurumunun tartışmaya acılan taslağına gore, hesap işletim ucreti başta olmak uzere bircok ucret ve kesinti yasal zemine kavuşuyor. Yeni duzenlemeyle banka muşterileri kesinti ve ucretler nedeniyle tuketici mahkemelerine gidemeyeceği icin atıl hesapların kapatılması onemli.
Başta tuketici koruma orgutleri olmak uzere bircok kesim tarafından karşı cıkılan ucret ve kesintiler icin Tuketici Mahkemelerinde yuzlerce dava acılıyor ve bircoğu "iade kararı" ile sonuclanıyordu. BDDKnın yeni kararıyla, artık banka muşterileri, kesinti ve ucretler nedeniyle tuketici mahkemelerine gidemeyecek.
ekonomi.milliyet.com.tr
Unutulan hesaplar icin son gun
Gündemdeki Konular - Haberler0 Mesaj
●1 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- Unutulan hesaplar icin son gun