"Cocuk senden değil deyince..."
İZMİRde 1 cocuk annesi hamile eşi Yasemin Yukseli oldurduğu iddiasıyla, ağırlaştırılmış muebbet hapis cezası istemiyle tutuklu yargılanan Şeyhmuz Yuksel, ilk kez hakim onunde ifade verdi. Şeyhmus Yuksel, boşanmak istediği eşinin ''Cocuğun senden değil'' sozu uzerine cılgına donduğunu soyledi.
Karaburun ilcesine bağlı Mordoğan beldesinde gecen yıl 12 Ağustosta bir cocuk annesi ve 3 aylık hamile olan Yasemin Yuksel (22), eşi Şeyhmus Yuksel (32) tarafından oldurulmuştu. Şeyhmus Yuksel, olaydan kısa bir sure sonra yakalanıp tutuklandı. İzmir 1inci Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, Yakın akrabayı nitelikli kasten oldurme ve Kişiyi hurriyetinden yoksun kılma suclarından yargılanan sanık Şeyhmus Yuksel, oldurduğu eşi Yasemin Yukselin annesi Cemile Guven, babası Musa Guven ve kardeşleri ile tarafların avukatları katıldı.
Muebbet ve 17 yıl hapis cezası istemiyle yargılanan Sanık Şeyhmus Yuksel ifadesinde, eşiyle 2011 yılında evlendiklerini, bir cocuklarının olduğunu, aralarında bir sorunun bulunmadığını, evlendikten 1 yıl sonra eşinin, evlenmeden once kendisine tecavuz edildiğini soylediğini ancak daha sonra şaka yaptığını belirttiğini, başka bir gun de kendisinden once nişanlanıp ayrıldığını anlattığını soyledi. Bu anlattıkları uzerine icine kurt duştuğunu ve eşine guvenini yitirdiğini belirten Yuksel, bu yuzden de eşinden boşanmaya karar verdiğini ancak eşinin ailesinin ve kendi dayısının araya girdiğini ifade etti.
Şeyhmuz Yuksel, 2013 yılı Temmuz ayında, eşinin telefonunda bir erkeğin numarasının kayıtlı olduğunu gorunca artık hic guveni kalmadığını, zaman zaman kendisiyle ve ailesiyle kavga ettiklerini anlattı. Boyle bir kavga sonucu baba evine donen eşiyle boşanmayı konuşmak icin arabaya aldığını yolda tartıştıklarını belirten Şeyhmuz Yuksel, boşanmaları halinde cocuğunun kendisine verilmesini isteyince eşinin "Zaten cocuk senden değil" sozu uzerine cılgına donduğunu soyledi. Şeyhmuz Yuksel, "Sakinleşmek icin aractan inip sahile yurudum. Eşimin arkamdan attığı taş başıma isabet etti. Ben de eşimin yuzune yumruk attım. Kendimi kaybettim. Arabadaki bıcağı eşime doğru salladım. Bıcağın neresine isabet ettiğini farketmedim. O yerde yatarken biraz başında durdum. Arabaya binince kendime geldim. Narlıdere girişinde ağabeyim ve dayımın oğlunu gordum. Olay yerini tarif ettim" dedi.
Mahkeme başkanı hakimin "Maktulle evlendiğinde kız mıydı?" sorusu uzerine sanık, "Benden once nişanlıymış" dedi. Bu sırada baba Musa Guven araya girerek, "Soylediklerinin hepsi yalan. Benim kızımı oldurduğu gibi iftiralar da atıyor. Benim ciğerim yanıyor. Gozumuze baka baka yalan soyluyor" demesi uzerine hakim, babayı mahkeme salonunun dışına cıkardı.
Mahkeme başkanının soz verdiği anne Cemile Guvene kızının evlenmeden once başkasıyla nişanlı olup olmadığını sorması uzerine, "İstediler, vermedik. Nişan olmadı asla. Yalan soyluyor" dedi. Hakimin, kızının başka erkeklerle arkadaşlık yapıp yapmadığı yonundeki sorusuna anne Guven, "Hayır, hayır, asla. Yalan soyluyor" diyerek, sanığa tepki gosterdi.
Duruşma sırasında anne Cemile Guvenin araya girerek sanığa yonelik, "Neden boşanmadın, neden oldurdun benim evladımı. Ben her gun, her gece evladıma ağlıyorum. Niye, niye boşanmadın?" demesi uzerine, izleyici bolumundeki sanık yakınları tepki gosterdi. Duruşma salonundaki gerilim uzerine Mahkeme Başkanı sanık ve avukatlar haric salondaki herkesi dışarı cıkardı. Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi. milliyet