TEOG Sınav Soru ve cevapları acıklandı (TEOG ikinci oturum)
Teog sınav soru ve cevapları acıklandı! Teog birinci ve ikinci oturum sonucları Teog sınavı sonucları ne zaman acıklanacak TEOG soru ve cevapları sitemizde
TEOG Sınav Sonucları ne zaman acıklanacak? TEOG SORULARI TEOG Sınav Sonucları acıklanmak uzere mi? E-Okul veli bilgilendirme giriş sayfasına nasıl ulaşırım. TEOG Sınav Sonucları ne zaman acıklanacak? Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Merkezi Ortak Sınavların sorunsuz tamamlandığını, sınavlara ait sorular ve yanıtların saat 14.00'ten itibaren yayımlanacağını bildirdi.TEOG 2. Donem Sınav Soru ve Cevapları 2014(TEOG Sınavı Sonucları) - TEOG Sınav Sonucları acıklanmak uzere mi? E-Okul veli bilgilendirme giriş sayfasına nasıl ulaşırım? İşte E-Okul TEOG sınavı sonucları haberi.. Sınavlara katılamayanlar icin mazeret sınavları, 10-11 Mayıs 2014 tarihlerinde yapılacak. Sınav sonuclarının haziran ayında acıklanması planlanıyor. Soru ve cevaplar tg.com.tr'de olacak. 014 eğitim yılında ilk yapılacak olan TEOG Ortak Sınavı 28 Nisan gunu ilk oturumu yapıldı.
TEOG SINAV SORU VE CEVAPLARI BU SAYFADA
http://www.meb.gov.tr/meb_duyuruayrinti.php?ID=6526
MEB'İN SİTESİ İCİN TIKLAYIN
http://www.meb.gov.tr/
SINAV SONUCLARINI OĞRENMEK İCİN TIKLAYIN..!
https://e-okul.meb.gov.tr/ilkogretim/veli/iov00001.aspx
E-Okul Veli Bilgilendirme sistemi icin tıklayın
https://e-okul.meb.gov.tr/
TEOG SINAV SORU VE CEVAPLARI İCİN TIKLAYIN
http://www.meb.gov.tr/meb_duyuruayrinti.php?ID=6526
TEOG 1.donem Merkezi ortak sınavı ikinci oturumu da yapıldı. 8.Sınıf ogrencileri bu yıl SBS sınavı yerine TEOG Temel eğitimden orta oğretime geciş sistemi sınavına girecekler.Sınava girecek ogrenciler İki donemde toplamda 2 oturumda 4 ortak sınav yapıldı. 1.donem ortak sınavlar 28-29 kasım 2014 tarihlerinde yapıldı. 2.donem ise 28-29 nisan 2014 tarihlerinde yapıldı. TEOG Merkezi Ortak Sınav soruları ve cevap anahtarı yayınlandığında aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Merkezi Ortak Sınavların sorunsuz tamamlandığını, sınavlara ait sorular ve yanıtların saat 14.00'ten itibaren yayımlanacağını bildirdi. MEB tarafından yapılan yazılı acıklamaya gore, 2013-2014 eğitim oğretim yılı 8. sınıflar ikinci donem Ortak Sınavları, altı temel ders icin 28 Nisan Pazartesi ve 29 Nisan Salı gunu saat 09.00, 10.10 ve 11.20'de aynı anda başladı ve başarı ile tamamlandı. 28-29 Nisan'da iki gunde gercekleştirilen Ortak Sınavlara, 8. sınıfta oğrenim goren 1 milyon 271 bin 273 oğrencinin, yurt ici ve yurt dışı 986 sınav merkezinde, 15 bin 814 okulda ve 91 bin 8 sınıfta katılımı planlandı ve bu yonde her turlu hazırlık yapıldı. İkinci donem Ortak Sınavları, 28 Nisan Pazartesi gunu Turkce, matematik, din kulturu ve ahlak bilgisi; 29 Nisan Salı gunu ise fen ve teknoloji, T.C. inkılÂp tarihi ve Ataturkculuk ile yabancı dil derslerinden gercekleştirildi. Her bir ders sınavına ait sorular ve yanıtlar, saat 14.00'ten itibaren www.meb.gov.tr adresinde yayımlanacak. İl ve ilce milli eğitim mudurlukleri, yurt ici ve yurt dışı sınav merkezleri ile emniyet ve jandarma yetkililerinden alınan bilgilere gore, Ortak Sınavların her iki oturumu da sorunsuz bir şekilde tamamlandı. MEB, acıklamasında, oğrencilerin eğitim ve oğretim hayatları icin onem arz eden bu sınavın gercekleşmesinde emeği gecen tum gorevlilere teşekkur ederek, sınavın başta oğrenci, oğretmen ve veliler olmak uzere tum eğitim camiasına ve ulkeye hayırlı olmasını diledi.
MAZERETLER 10-11 MAYIS'TA
28-29 NİSAN'daki sınavlara katılamayanlar icin mazeret sınavları, 10-11 Mayıs'ta. Sonucların Haziran'da acıklanması planlanıyor. Oğrencilerin, 6, 7 ve 8'inci sınıf yılsonu başarı puanları ile 8'inci sınıf ağırlıklı ortak sınav puanı toplanacak. Elde edilen toplam, 2'ye bolunerek yerleştirmeye esas puan belirlenecek. Puanlama 500 tam puan uzerinden yapılacak.
YAĞMUR ALTINDA TEOG BEKLEYİŞİ
MEB tarafından ortaokul 8'inci sınıf oğrencilerine yonelik yapılan Temel Eğitimden Ortaoğretime Geciş'in (TEOG) ilk oturumunda oğrenciler sınavda ter dokerken veliler yağmur altında sınavın bitmesini bekledi. MEB tarafından ortaokul 8'inci sınıf oğrencilerine yonelik yapılan ikinci donem ortak sınavlarının ilk oturumu start verdi. Sınav gununde yağmurun yağması velilerin cocuklarını okul bahcesinde değil sokaklarda bulunan tentelerin altında beklemesine neden oldu. Yağmur nedeniyle oğrenciler de sınav aralarında okulun dışına cıkarılmadı, ilk sınavın ardından duygular paylaşılamadı.
"BU SINAV SİSTEMİ DAHA İYİ"
Saat 09.00'dan 12.00'ye kadar kızının sınavdan cıkmasını bekleyecek olan bir veli şoyle konuştu: Kızımızı bekliyoruz. İnşallah tum cocuklarımız icin hayırlısı olur. Sınav hakkında bilgi sahibiyim. Bu sınav sistemi gecen seferkinden daha iyi. Onceden sene sonu tek sınava giriyorlardı daha cok stres oluyordu. Şimdi sınav iki doneme ayrıldı hem de sınavlarda ara veriyorlar. Cocuklar da memnun. Yağmurun yağması cok da etkilemedi. Gecen sefer cok soğuktu bu sefer de yağmur yağıyor. Yapacak bir şey yok. 12.00'ye kadar buradayız. Cocuklarımız icin bekleyeceğiz.
Oğrenciler gun icerisinde sırasıyla Turkce, matematik, din kulturu ve ahlak bilgisi ders yazılılarına girecek. Sınav zamanı her bir ders yazılısı icin 40'ar dakika, ders yazılıları arası dinlenme zamanı 30'ar dakika olacak. Yarınki ikinci oturumda ise fen ve teknoloji, TC inkılap tarihi ve Ataturkculuk ile yabancı dil ders yazılıları gercekleştirilecek.
ORTAK SINAV SONUCLARININ BİLDİRİLMESİ
a. Ortak sınavların sonucları Bakanlık tarafından, sınav takviminde belirtilen tarihlerde e-Okul sistemine işlenecektir.
b. Oğrencilere sınav sonuc belgesi ayrıca gonderilmeyecektir.
SINAVIN DEĞERLENDİRİLMESİ
a. Ortak sınavlara katılacak olan oğrencilerin puanı tek puan turunde hesaplanacaktır
b. Her soru eşit ağırlığa sahip olacaktır.
c. Her adayın cevap kÂğıdı, 2 (iki) adet optik okuyucu tarafından cift kontrol sistemiyle okutulacaktır.
c. Her test icin doğru cevap sayıları esas alınarak ham puanlar bulunacaktır.
d. Yanlış cevap sayısı doğru cevap sayısını etkilemeyecektir.
e. Donem puanı hesaplamasında kullanılacak olan sınav puanı;
[(Doğru Sayısı / Soru Sayısı) x 100] formulu ile hesaplanacaktır.
f. 8 inci sınıfta her donem icin yapılan ortak sınavlar sonucunda yapılan hesaplama ile o doneme ait ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı bulunur. Her iki donem puanının aritmetik ortalaması; ağırlıklandırılmış ortak sınav puanını oluşturur ve yerleştirmeye esas puanda kullanılır.
g. Kopya taraması sonucu iptal edilen dersin sınavı puanla değerlendirilmez. Ancak donem puanı ve ortaoğretime yerleştirmeye esas puan hesaplamalarında sınav adedi tam olarak alınır.
ğ. Ozrunden veya başka bir sebepten dolayı herhangi bir dersten muaf olan oğrencilerin ortak sınav puanı, yılsonu başarı puanı hesaplamasındaki usullere uygun olarak hesaplanacaktır.
h. Tum hesaplamalar virgulden sonra dort basamağa kadar yapılacaktır.
i. Soru iptali olması durumunda değerlendirme gecerli soru sayısı dikkate alınarak yapılacaktır.
Yıl Sonu Başarı Puanı Hesaplaması
Oğrencinin tum derslerden aldığı puanların aritmetik ortalaması, o derslere ait haftalık ders saati sayısı ile carpılarak ağırlıklı yılsonu puanları hesaplanacaktır. Bu puanların toplamının, o derslere ait haftalık ders saati toplamına bolunmesi ile de yılsonu başarı puanı elde edilecektir. Puanlama 100 tam puan uzerinden yapılacaktır. Oğrencilerin ortak sınavlardan aldığı puanlar, 8 inci sınıf yılsonu başarı puanı hesaplamasında da kullanılacaktır.
TEOG SINAV SORU VE CEVAPLARI BU SAYFADA
MEB'İN SİTESİ İCİN TIKLAYIN
e-Okul Nedir?
e-Okul Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2007 yılının Ocak ayında kullanıma acılmış olan bir okul yonetim bilgi sistemi yazılımıdır. Bir oğrencinin okula kaydından başlayıp, mezuniyetine kadar olan tum sureci icerir.
TEOG ve SBS sınavı ile ilgili olarak MEB'in SBS sonucları neden iptal edildi
TEOG ve SBS sınavı ile ilgili olarak MEB'in SBS sonucları neden iptal edildi. Danıştay Başkanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı'nın SBS'de Almanca ve İngilizce testlerinin cevap anahtarlarını karıştırması uzerine 718 oğrencinin puanının yanlış hesaplanması nedeniyle sınav sonuclarını iptal kararı verdi. Yeni karara gore, 1.2 milyon adayın puanı yeniden hesaplanacak. Danıştay,soz konusu kararı CHP Milletvekili Aydın Ayaydın'ın başvurusu uzerine aldı. Alınan son dakika bilgisine gore, Milli Eğitim Bakanlığı'nın SBS'de Almanca ve İngilizce testlerinin cevap anahtarlarını karıştırması uzerine 718 oğrencinin puanını yanlış hesaplaması uzerine sınav sonucları iptal edildi. SBS ile ilgili Danıştay'dan 1 milyon 112 bin oğrenciyi yakından ilgilendiren bir karar cıktı. Danıştay SBS'deki yerleştirmelerin yurutmesini durdurma kararı aldı. Danıştay, soz konusu kararı CHP İstanbul Milletvekili Aydın Ayaydın'ın başvurusu uzerine aldı ve kararda şu ifadelere yer verildi."1 milyon 112 bin 604 oğrenci icin dava konusu işlemin uygulanması halinde telafisi guc ve imkansız zararların oluşabileceği tartışmasızdır. Bu nedenle hukuka aykırılığı acık olan dava konusu işlemin uygulanması halinde yasa ihlali gercekleşeceği icin SBS'deki yerleştirmelerin yurutmesinin durdurulmasına karar verdik"Yabancı diller sınavına katılan 710 oğrencinin anahtarlarının yanlış okunduğu tespit edilmiş ve bunun uzerine CHP'li Ayayadın Danıştay'a bu anahtarların yanlış olması gerekcesiyle SBS'nin yerleştirilmelerin iptali ve yurutmnein durdurulması istemiyle bir başvuruda bulunmuştu.Bu başvuru sadece 710 oğrenciyi değil, şıralamanın tamamını etkilediğinden 1 milyon 112 bin oğrencinin sıralamasının yeniden yapılması gibi bir sonuc olarak değerlendirilebilir. Ayrıca SBS ile ilgili olarak yetkili kurumlar tarafından yapılacak olan butun son dakika haberleri ve gelişmeleri ise, sıcağı sıcağına ile olarak stargazete.com adresinde olacaktır. Sınav hakkında tum gelişmeler yayına hazırlanıyor..
ORTAK SINAVLARIN GECERSİZ SAYILACAĞI DURUMLAR
Ortak sınavlara giriş şartlarını taşımadığı hÂlde oğrencinin sınava girmesi,
Cevap kÂğıdının donuş sınav guvenlik torbasından cıkmaması, zarar gormuş ya da eksik cıkması,
Oğrencinin herhangi bir oğrenciden ya da dokumandan kopya cektiğinin sınav gorevlilerince tespit edilmesi,
Başka oğrencinin sınav evrakının kullanılması,
Oğrencinin yerine başkasının sınava girmesi
Her turlu bilgisayar ozelliği bulunan cihazlar ve saat fonksiyonu dışında ozellikleri bulunan saatler ile cep telefonu, telsiz vb. iletişim aracları ve defter, kitap, sozluk, hesap cetveli gibi aracları sınav anında oğrencinin yanında bulundurması, Donuş sınav guvenlik kutuları dışında posta ya da farklı bir yolla sınav evrakı gonderilmesi, Cevap kÂğıdı değerlendirilirken aynı sınıfta oturan adaylarının sıraları dikkate alınmaksızın yapılan kopya analizi sonucuna gore ikili/toplu kopya tespit edilmesi, Sınav evrakına zarar verilmesi (soru kitapcığını, cevap kÂğıdını yırtmak, teslim etmemek ve benzeri) durumlarında Millî Eğitim Bakanlığı Merkezi Sistem Sınav Yonergesi'nde belirtilen sınav kuralları ihlal edildiği icin sınav gorevlilerinin ve yetkililerin tuttuğu tutanaklar da dikkate alınarak oğrencinin sınavı gecersiz sayılacaktır. Ortak sınavı gecersiz sayılan oğrenciler mazeret sınavına alınmayacaktır.
MİLLİ EĞİTİM'DEN TEOG UYARISI
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, mahkeme kararıyla iptal edilen Seviye Belirleme Sınavı (SBS) sonuclarının oğrencileri etkilemeyeceğini soyledi. Bakanlıkta gazetecilerin sorularını cevaplayan Avcı, Biz itirazımızı 1 Ağustos 2013'te yaptık dedi ve mahkemeden aylar sonra karar cıkmasını eleştirdi. Kararın Danıştay'dan değil Ankara 18. İdare Mahkemesinden cıktığını hatırlatan Avcı şunları soyledi: Bir ust mahkemeye yani Ankara Bolge İdare Mahkemesi'ne itirazımızı yapıyoruz. Mahkemenin bunu hakkaniyetle değerlendireceğine inanıyoruz. Ama cok acık, net olarak soylemek istiyorum. Cocuklarımız rahat olsun. Hicbir hak kaybı soz konusu olmayacaktır. Hicbir cocuğumuzun yerleştiği okuldan bir başka yere gonderilmesi gibi bir şey soz konusu değildir, bunlar kazanılmış haktır, bu haklarının en buyuk savunucusu Milli Eğitim Bakanlığıdır."
Mahkemeye başvurarak iptal kararı cıkartan CHP milletvekili Aydın Ayaydın da Bu işin sonuna kadar takipcisi olacağım. Sorumlular hakkında suc duyurusunda bulunacağım. Bakanlık yeni bir sıralama yapmalı dedi.