A Haber'de Duygu Leloğlu'nun sunduğu Gece Ajansı'na konuk olan CHP Eski MYK Uyesi Savcı Sayan, Deniz Baykal'a duzenlenen kaset komplosuyla ilgili carpıcı bir iddia ortaya attı. Sayan, komploda Alman parmağı olduğunu iddia etti...

[h=2]CHP'NİN DİZAYNINDA ALMANLARIN ONEMLİ BİR KONUMU VAR[/h]Alman Cumhurbaşkanı, Sayın Kılıcdaroğlu dışında başka partilerin genel başkanlarıyla goruşmedi. Mesela Kurt sorunu cok onemli niye Selahattin Demirtaş ile goruşmedi, niye Devlet Bahceli ile goruşmedi? Goruşmuyor cunku adam bizi ele almış. Baykal'ın komplosunda Almanların ayak izleri var, kimse araştırmıyor. Biz bunları biliyoruz. CHP'nin dizaynında Almanların onemli bir konumu var, yeri var, cabası var, organizasyonu var. Bunu Turk hukumeti savcıları hakimleri zahmet edip araştırılarsa, belki de bunun sonucuna varırlar. Ben bu cumhurbaşkanının soylemlerini cok basit goruyorum. Benim bildiğim cok şey var ama bizim orada derler ki "cocukların ici dolu da dilleri donmuyor". Bizim de dilimiz donmuyor. Biz yaramızın nerden geldiğini biliyoruz. CHP'yi dizayn edenlerin Almanya ile hangi ilişkilerinin olduğunu biliyoruz. Medya ayağına, altın ayağına baktığımızda, vakıf ayağına baktığımızda, ziyaretlere baktığımızda… Biz bunları biliyoruz ama İnşallah bir cesaretli yurekli savcı cıkar da, gider de araştırır da bunların sonuclarını Turk halkına, Turk milletine, Turkiye'deki vatandaşlarına sunar. O zaman ulkenin uzerinde hangi oyunların donduğuğnu Alman Cumhurbaşkanı'nın benim universitemde Turkiye'yi hangi cesaretle eleştirdiğini herkes oğrenmiş olacak.

http://www.sabah.com.tr/Gundem/2014/05/02/savci-sayandan-carpici-iddia