Uc cocuk annesi Saadet Erdem (33), cocuk sahiplenmek isteyen gorumcesiyle gecen yıl yetiştirme yurduna gittiğini soyledi.
Biri kız, 3 cocuğu olduğu icin koruyucu aile olmayı aklından bile gecirmediğini ifade eden Erdem, "Cocuklarını buyuten gorumcem, bir cocuğa daha bakmak istiyordu. Yetiştirme yurdunda İlhami'yi gorduk, konuşamıyordu. İlhami boynuma sarıldı, bırakmak istemedi. Konuşamıyordu ama sanki 'beni de goturun' der gibi bakıyordu. O an cok uzulduk, eşimle ağladık" diye konuştu.
ACABA AĞLIYOR MUDUR?
Eve donduklerinde huzursuz olduklarını, gece boyu, "Cocuk bizi istiyor gibiydi, acaba ağlıyor mudur?" diye duşunduklerini belirten Erdem, şoyle devam etti:
"Bir gun bana bir şey olursa cocuklarım da boyle yuvalarda kalmaya mecbur olabilirdi. İlhami'yi, cocuklarımın yerine koydum ve onu sahiplenmeye karar verdim. Yetkililerle goruştuk, İlhami'yi istediğimizi soyledik. Şaşırdılar ancak olumlu karşıladılar. '3 cocuğunuz varken bu cocuğa da bakabileceğinize inanıyorsanız, tamam' dediler. İlhami ile bir yıldır birlikteyiz. İlk zamanlar cekincelerim vardı. En kucuk kızım bir yaşında, diğer cocuklar ise dort ve dokuz yaşındaydı. Ayrıca İlhami zihinsel engelliydi. 4 cocuğa nasıl bakacağım diye duşundum. Baktım, bulaşıkları da camaşırları da makine yıkıyor, halıları da temizlemeciye veriyoruz, aslında bana cok iş kalmıyor."
İLHAMİ ARTIK KONUŞUYOR
Evlerinin İlhami ile daha da şenlendiğini belirten Erdem, eşinin iş donuşu eve daha sakin ve anlayışlı geldiğini, huzurlarının arttığını dile getirdi.
Cevrelerindeki herkese koruyucu aile olmayı tavsiye ettiklerini vurgulayan Erdem, şunları soyledi:
"Keşke yurtlarda hic cocuk kalmasa. Tavsiyemiz sonucu birkac akrabamız ve arkadaşımız da koruyucu aile oldu. '3 cocuğun varken ne gerek var' diyenler şimdi bizi takdir ediyor. İlhami, aldığımız da hic konuşamıyordu, tuvalet ihtiyacını soyleyemiyordu. Şimdi gayet iyi konuşuyor, derdini anlatabiliyor. 3 kardeşiyle gayet iyi anlaşıyor. Belirli aralıklarla evimize gelen Aile ve Sosyal Politikalar Mudurluğu yetkilileri de İlhami'de iyileşme olduğunu dile getiriyor."
EVİMİZ COCUK BAHCESİNE DONDU
Mobilyacılık yapan baba Adem Erdem de koruyucu aile kavramını radyoda duyduğunu, cocuk sahiplenmeyi duşunen ablasına anlattığını ancak kendilerine kısmet olduğunu soyledi.
İlhami'yi sahiplenhdikten sonra evlerinin cocuk bahcesine donduğunu ifade eden Erdem, "10 yaşındaki oğlumuz, İlhami'ye ağabeylik yapıyor, koruyup kolluyor. Kızımız Damla, en iyi arkadaşı. Yaşıtı olan Arda ile biraz cekişiyor. Evdeki aile ortamı sayesinde hem eşimin hem de cocukların ilgisiyle İlhami konuşmaya başladı. 'Anne, baba' diyor, derdini anlatabiliyor. Eşim de ben de eve gelen huzurun farkındayız. Allah, bu duyguyu herkese nasip etsin" diye konuştu.
milliyet