Başbakan Yardımcısı Bulent Arınc, 17 Aralık surecinde Twitterda paylaşılan ses kayıtlarıyla kamuoyuna duyurulan İstanbuldaki Okcular Tekkesinin Bilal Erdoğanın yonetiminde bulunduğu Okcular Vakfına verildiği iddialarını doğruladı. Arınc, tekkenin eğitim, spor, kultur ve sağlık hizmetlerinde kullanılmak uzere vakfa tahsis edildiğini bildirdi.
30 Mart yerel secimleri oncesi YouTubea da yuklenen ses kayıtlarında yer alan iddialara gore tekkeye ilişkin iki farklı telefon konuşması yapılıyordu. İddiaya gore bunlardan ilki Bilal Erdoğan ile tekkenin kullanım hakkını belediyeden devralan KİPTAŞ Genel Muduru İsmet Yıldırım arasında geciyordu. Kayıtlara gore, Yıldırım, Okcular Tekkesinin durumuna ilişkin Erdoğana bilgi veriyordu. Yıldırım, tekkenin vakfa tahsis edilebilmesi icin belediyenin kendilerine verdiği ust kullanım hakkını iade etmesi gerektiğini soyluyordu. İkinci konuşmada ise bu kez Yıldırımla Sami Kılıc adlı belediye burokratı olduğu one surulen bir kişi konuşuyordu.
Eğitim ve kultur icin tahsis edildi
Tapelerin ardından CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, konuyu TBMM gundemine taşımış ve Başbakan Yardımcısı Arınca, Okcular Tekkesi ve arazisi Okcular Vakfına satış yoluyla mı yoksa tahsis yoluyla mı devredilmiştir? Bu iş icin KİPTAŞa verilen bedel nedir diye sormuştu. Oran, soru onergesinde tapeleri de anımsatmıştı.
Cumhuriyet Gazetesi'nden Fırat Kozok'un haberine gore Oranın onergesini yanıtlayan Arınc, İstanbul ili, Beyoğlu ilcesinde bulunan Okcular Tekkesi de eğitim, spor, kultur ve sağlık hizmetlerinde kullanılmak uzere tahsis edilmiştir dedi.
Hayır işleri hep Erdoğan ailesine
Arıncın yanıtını değerlendiren Oran, Tayyip Erdoğan ve mahdumları maşallah her akcalı, para getiren işin altından cıkıyorlar. Bu hayır işlerinin hep Erdoğana, aile uyelerine, yakın cevresine rastlaması ne guzel tesaduf! Bu kadar tesaduf ancak planlayarak olur, diye bir laf var. Elbet bir gun bu saadet zinciri kırılacaktır. O zamana kadar cekinmeyin, yiyin efendiler yiyin, doyuncuya kadar tıksırıncıya kadar yiyin diyorum dedi.
2. Bayezıt kurdu
Fatih Sultan Mehmetin İstanbulun fethini başlattığı alanda 500 yıl once 2. Bayezıtın kurduğu Okcular Tekkesi, dunyanın en eski okculuk kulubu olarak niteleniyor. Tekke, Başbakan Erdoğanın talimatıyla başlayan proje kapsamında yenilendi. Tesis icerisinde 120 metrelik olimpik-uluslararası yarış sahası, ok ve yay imalat atolyesi, kutuphane, hunkÂr koşkleri, mescit, kapalı spor salonları, antreman sahaları bulunuyor.
http://www.hurriyet.com.tr/gundem/26361968.asp
Arınc doğruladı: Tekke o vakfa
Gündemdeki Konular - Haberler0 Mesaj
●3 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- Arınc doğruladı: Tekke o vakfa