Başbakan Yardımcısı Bulent Arınc, 17 Aralık surecinde Twitter’da paylaşılan ses kayıtlarıyla kamuoyuna duyurulan İstanbul’daki Okcular Tekkesi’nin Bilal Erdoğan’ın yonetiminde bulunduğu Okcular Vakfı’na verildiği iddialarını doğruladı. Arınc, tekkenin “eğitim, spor, kultur ve sağlık hizmetlerinde kullanılmak uzere” vakfa tahsis edildiğini bildirdi.

30 Mart yerel secimleri oncesi YouTube’a da yuklenen ses kayıtlarında yer alan iddialara gore tekkeye ilişkin iki farklı telefon konuşması yapılıyordu. İddiaya gore bunlardan ilki Bilal Erdoğan ile tekkenin kullanım hakkını belediyeden devralan KİPTAŞ Genel Muduru İsmet Yıldırım arasında geciyordu. Kayıtlara gore, Yıldırım, Okcular Tekkesi’nin durumuna ilişkin Erdoğan’a bilgi veriyordu. Yıldırım, tekkenin vakfa tahsis edilebilmesi icin belediyenin kendilerine verdiği ust kullanım hakkını iade etmesi gerektiğini soyluyordu. İkinci konuşmada ise bu kez Yıldırım’la Sami Kılıc adlı belediye burokratı olduğu one surulen bir kişi konuşuyordu.

‘Eğitim ve kultur icin tahsis edildi’
Tapelerin ardından CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, konuyu TBMM gundemine taşımış ve Başbakan Yardımcısı Arınc’a, “Okcular Tekkesi ve arazisi Okcular Vakfı’na satış yoluyla mı yoksa tahsis yoluyla mı devredilmiştir? Bu iş icin KİPTAŞ’a verilen bedel nedir” diye sormuştu. Oran, soru onergesinde tapeleri de anımsatmıştı.

Cumhuriyet Gazetesi'nden Fırat Kozok'un haberine gore Oran’ın onergesini yanıtlayan Arınc, “İstanbul ili, Beyoğlu ilcesinde bulunan Okcular Tekkesi de eğitim, spor, kultur ve sağlık hizmetlerinde kullanılmak uzere tahsis edilmiştir” dedi.

‘Hayır işleri hep Erdoğan ailesine’
Arınc’ın yanıtını değerlendiren Oran, “Tayyip Erdoğan ve mahdumları maşallah her akcalı, para getiren işin altından cıkıyorlar. Bu hayır işlerinin hep Erdoğan’a, aile uyelerine, yakın cevresine rastlaması ne guzel tesaduf! Bu kadar tesaduf ancak planlayarak olur, diye bir laf var. Elbet bir gun bu saadet zinciri kırılacaktır. O zamana kadar ‘cekinmeyin, yiyin efendiler yiyin, doyuncuya kadar tıksırıncıya kadar yiyin’ diyorum” dedi.

2. Bayezıt kurdu
Fatih Sultan Mehmet’in İstanbul’un fethini başlattığı alanda 500 yıl once 2. Bayezıt’ın kurduğu Okcular Tekkesi, dunyanın en eski okculuk kulubu olarak niteleniyor. Tekke, Başbakan Erdoğan’ın talimatıyla başlayan proje kapsamında yenilendi. Tesis icerisinde 120 metrelik olimpik-uluslararası yarış sahası, ok ve yay imalat atolyesi, kutuphane, hunkÂr koşkleri, mescit, kapalı spor salonları, antreman sahaları bulunuyor.

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/26361968.asp