CHP milletvekili Tunay, cocuk cinayetlerini işleyen canilerin yuzde 80'inde ortak bir nokta olduğuna işaret etti..

Facebook'ta Paylaş Tweetle Google+ Paylaş
CHP İstanbul Milletvekili Faik Tunay, cocuk cinayetlerini işleyen canilerin yuzde 70, 80'nin bonzai denilen sentetik uyuşturucu maddesinin bağımlısı olduklarını ileri surerek,"Bu verileri bonzai ile savaşan derneklerden ve sivil toplum kuruluşlarından alıyoruz. Meclis ve toplum olarak cocuk cinayetlerini konuşurken bunların arkasında en onemli etken olan bonzai maddesini de artık bir an once konuşmaya başlamalıyız, gerekli onlemleri almalıyız" dedi.
CHP Milletvekili Faik Tunay, Meclis'te duzenlediği basın toplantısında, Turkiye'de son 3, 4 yıldır yaygınlaşan bonzai adlı sentetik uyuşturucuya dikkat cekmek ve bu konuda onlemlerin alınmasıyla ilgili bir araştırma onergesi verdiklerini soyledi. Bu maddenin Turkiye'ye coğu zaman bitkisel urun adı altında kolayca girdiğini ya da internetten sipariş edilebildiğini ifade eden Tunay, araştırmalara gore, bu maddenin kullanımı nedeniyle bircok olumlu vakanın meydana geldiğini kaydetti.
"COCUK CİNAYETİ ZANLILARININ BONZAİ UYUŞTURUCU MADDESİ BAĞIMLISI"
Turkiye'de son zamanlarda yaşanan cocuk cinayetlerine de dikkat ceken Tunay, şoyle devam etti:
"Hepimiz cocuk cinayetleriyle ilgili 'idam cezası gelsin mi gelmesin mi, cezalar artırılsın mı' konusunu tartışıyoruz. Bu konuda sayın Başbakan başta olmak uzere butun muhalefet partileri ve toplumda bir hassasiyet var. Bugun bu cocuk cinayetlerini işleyen canilerin yuzde 70, 80'i bonzai denilen sentetik uyuşturucu maddesinin bağımlısı. Bu verileri bonzai ile savaşan derneklerden ve sivil toplum kuruluşlarından alıyoruz. Meclis ve toplum olarak cocuk cinayetlerini konuşurken bunların arkasında en onemli etken olan bonzai maddesini de artık bir an once konuşmaya başlamalıyız, gerekli onlemleri almalıyız."
"ACİL ONLEM ALINMALI"
Başbakan'a, konuyla ilgili icinde istatistiki verilerin de bulunduğu bir mektup yazdığını ve bugun gondereceğini ifade eden Tunay, "Kendisinin bu konularda cok hassas olduğunu biliyorum. Bir muhalefet milletvekili olarak ozellikle buyukşehirlerde ve butun Anadolu'ya yayılan bu bonzai maddesiyle ilgili TBMM'nin araştırma onergesiyle birlikte acil onlem alması gerektiğini duşunuyorum" dedi.
"TOPLUMSAL VİCDANIN NASIL KARAR VERECEĞİNİ ONEMSİYORUM"
Tunay, gazetecilerin, dort eski bakanın TBMM Genel Kurulu'ndaki savunmalarını anımsatması uzerine, "Bu saatten sonra artık bizlerin, milletvekillerinin ne dediğinden cok toplumsal vicdanın nasıl karar vereceğini onemsiyorum" diye konuştu.
Meclis Soruşturma Komisyonu'nun calışmalarının akamete uğramaması gerektiğini belirten Tunay, calışmaların sonucunun ulkenin belki de 5, 10 yıllık siyasetini yakından ilgilendireceğini ve birtakım gelişmelere yol acacağını duşunduğunu kaydetti.
"FEZLEKELERE VERİLEN YANITLAR TATMİN EDİCİ DEĞİL"
"Bakanların savunmaları sizi tatmin etti mi?" sorusuna Tunay, şu yanıtı verdi: "Kişi kendinden eminse, herhangi bir acığının olmadığına inanıyorsa aslanlar gibi her koşulda, ortamda cıkar ve bazen bir, bazen yuz, bazen de binlerin onunde kendini rahatlıkla savunabilir. Madem ki değerli bakanlar kendileriyle ilgili cok eminler neden goruşmeler Meclis TV'nin yayınının olmadığı bir gunde yapıldı? Şimdi siz Meclis TV'nin yayınının olmadığı bir gun bu konuşmaları yaparsanız, kendinizle ilgili soru işaretlerini artırmış olursunuz. Ben o yuzden tatmin olmadım."
"CHP KOMİSYON İCİN 12 İSİM BİLDİRECEK"
Tunay, CHP'nin fezlekelerle ilgili araştırma komisyonuna,12 isim bildireceğini belirterek, "Genel Başkan duyduğum ve bildiğim kadarıyla ozellikle hukukcu milletvekillerinin olmasını arzu ediyor. Konuya hakim olsun diye. Ama tabiki komisyona bizim vereceğimiz 12 ismin tamamı da hukukculardan oluşmayacak. Ama CHP milletvekilleri tarafından bu komisyona girmekle ilgili yoğun bir talep var" dedi.
http://www.haberartibir.com.tr/gundem/o-canilerin-ortak-bir-ozelligi-var-h13931.html