[h=3]Ablası icin 18 Ocak 2011'de YGS formu almak icin evinden cıkan, ancak bir daha geri donemeyen Melike Toyguncu'nun uzerindeki sır perdesi aralanıyor.[/h]
Milliyet'te yer alan habere gore Turkiye'de kayıp binlerce cocuktan biri olan ve ablası Şerife'ye 40 ay once 18 Ocak 2011 tarihinde Yuksekoğretime Geciş Sınavı (YGS) formu almak icin evinden 1 kilometre mesafedeki Sincan Lisesi'ne henuz 14 yaşındayken giden, ancak bir daha geri donemeyen Melike Toyguncu'nun uzerindeki sır perdesi aralanıyor.

Kızının kacırıldığını oğrenip, calmadık kapı, aramadık yer bırakmayan gozu yaşlı anne Fatma Toyguncu, kendisine gelen bir ihbar telefonu ile durumu polise ve Sincan Cumhuriyet Savcılığı'na bildirdi.

SİNCAN DERESİNE ATTIM, ZOR BULURLAR

Kızı Melike'yi kacırıp, 20 gun bir evde alıkoyduğu tespit edilen ve cezaevine konulan zanlılar Muharrem Aytekin, Oğuzhan Mahmutoğlu ve Cevat Yıldız şimdi tutuksuz yargılanıyor. Kızı 40 aydır kayıp olan anne Fatma Toyguncu, Melike'yi kacırdığı iddia edilen zanlının cok yakınından aldığı ihbar telefonunda, 3 yıl once derinliği 2 metreyi aşan ve Sincan'ın icinden gecen dereye attığını oğrendi. Adının acıklanmasını istemeyen zanlının yakını, anne Fatma Toyguncu'ya "O kızı Sincan Deresi'ne attım. Bir daha zor bulurlar" dediğini bir telefon konuşması ile duyduğunu itiraf etti.

KACIRILIP EVDE TUTULDU İDDİASI

Kızını kacırıp, bir evde 20 gun saklı tutan zanlıların iddia edilen itirafı uzerine Sincan Deresi'ne giden anne Fatma Toyguncu, yetkililerin burada arama yapmasını istedi. Kızı icin yanıp tutuşan anne Toyguncu, ihbar eden kişi kimliğinin saklı tutulmasını isterken, "Ben de bir anneyim. Bu duruma daha fazla dayanamadığım icin zanlının telefon konuşmasını duydum. Bu durumu da sana itiraf ederek rahatlamak istedim" dediğini soyledi. Yaşayıp yaşamadığını bilemediğini belirttiği Melike'siz gecen 40 ayın acıyla gectiğini belirtien anne Toyguncu, şunları soyledi: "Beceremedim olmeyi. Kayıp kızım olmadan cıkıp gittiği bu evde yaşamak kolay mı?. Melikem eve donemedi, dondurmediler evine. Gittiğinde kucucuk bir kız cocuğuydu Melikem. Donemeyince evimiz dağıldı, hayatımız karardı. Surekli telefonu meşguldu kızımın. Sonra kim tarafından kacırıldığını anladım. Akibeti konusunda 40 aydır aramadığım, başvurmadığım yer, cıkmadığım televizyon kanallarındaki program kalmadı. Cumhurbaşkanlığına, Başbakanlığa dilekceler verdim, Meclis'te soru onergeleri verildi, ancak bir sonuc cıkmadı" diyerek goz yaşı doktu.

Kızını kacıranların tutuksuz yargılandığıını belirten anne Toyguncu, "Cok yakınından gelen ihbar ile durumu polise ve Cumhuriyet Savcılığı'na bildirdim. Atıldığı iddia edilen Sincan deresi 3 yıl oncesinde derinliği 2 metreyi geciyordu. Şimdi kurudu. Yetkililerin harekete gecip, kızımı kacıranların olu yada diri bana geri getirmelerini, gerekli cezaya da carptırılmalarını istiyorum" dedi.

KOLON KANSERİ BABA HASTANEDE

Evine ekmek parası kazanmak icin gittiği Bursa'da calıştığı bir kamyonda trafik kazası gecirerek ağır yaralanan ve kolon kanseri olan Melike'nin 49 yaşındaki babası Mahmut Toyguncu da şimdi Ankara'nın Yenimahalle ilcesindeki Onkoloji Hastanesi'nde tedavi goruyor. Baba Toyguncu, 'hayattaki tek varlığımdı' dediği kızı Melike'yi hasta yatağında sayıklıyor.

http://www.sacitaslan.com/kayip-melikeye-ne-oldu-haberi-199992