Diyarbakırlı, 4 cocuğu da epilepsi hastası olan gorme engelli babanın dramı yurek burktu.

Diyarbakır’da yaşayan 4 cocuk babası gorme engelli Şehmus Cam, eşi benzeri gorulmemiş bir hayat mucadelesi veriyor. 4 cocuğu da epilepsi hastası olan Şehmus Cam, 4 yaşındaki oğlu Yasin’in tedavisi icin sık sık Diyarbakır’dan İstanbul’a geliyor. Caresiz baba 3 ay da bir aldığı engelli maaşıyla cocuğunun tedavi masraflarını karşılamaya calışıyor. İstanbul’a geldiklerinde tedavi boyunca Ataturk Havalimanı’nın mescidinde veya hastanede yatıp kalkan gorme engelli baba, oğlu Yasin’i kaybolur korkusuyla bir an bile olsun kucağından indirmiyor.

“EŞİM DE COCUKLARIM DA BENİM GİBİ ENGELLİ”

Eşi ve 4 cocuğunun da engelli olduğunu soyleyen baba Şehmus Cam, “Benim 4 tane evladım var, 4’u de epilepsi ve goz hastası. Dort yıla yakındır İstanbul’a gidip, geliyorum. Yaklaşık 3-4 yıl daha gidip gelmem gerekiyor. Benim cocuklarımın hepsi engelli, eşim engelli, ben engelliyim. Bazen hayırseverler sağ olsun bana bilet alıyor” şeklinde konuştu.

Kucuk oğlu Yasin’in tedavisi icin İstanbul’a geldiğinde kalacak yeri olmadığını soyleyen Şehmus Cam “Genellikle havaalanında kalıyorum geceleri. Havaalanının mescidinde kalıyorum. Bazen de hastanenin acil servislerinde kalıyorum. Gozum gormuyor evladım her an onumden kaybolur diye bırakamıyorum. Sağ olsun buradaki esnaflar, THY calışanları ve TGS calışanları bana yemek veriyorlar. Burada calışanlar cok yardım ediyor. Ozellikle THY ve TGS personeli. Aralarında para toplayıp ucak biletimi bile alıyorlar. Benim şu anda en buyuk sorunum ucak biletleri ve kalacak yer sorunu” dedi.

Hayırseverlerin desteğiyle hayata tutunduklarını ifade eden caresiz baba “Burada cok zorluk cekiyoruz. Bu şekilde yaşamak cok zor oluyor. Benim kimsem yok. Benim eşim de engelli. Eşimi getirsem onun kendine hayrı yok. Peşime gezdirsem iyice perişan olacak. Benim iki gozumde hic gormuyor. Cocuğum bir şey istediği zaman olunca veriyorum, olmadığı zaman da biberonuna su koyup oyle oyalıyorum. Doktorlar bana bu cocukları cok iyi beslemen lazım diyor. Cok iyi vitamin vermen lazım diyor. Durumun yoksa ne yapacaksın” diye konuştu.

THY Genel Muduru Temel Kotil’in epilepsi hastası oğlu Yasin’e cok yardım ettiğini soyleyen Şehmus Cam, “Sağ olsun Temel Kotil var. Rabbim razı olsun ondan kac defa o benim biletimi aldı. Cocuğumun ilacını aldı” dedi.

Milliyet