Gazeteci Omer Odemişin Suriye Şam Cezaevindeki cihatcılarla yaptığı roportajlar devam ediyor
Odemişe konuşan Suriye Cezaevindeki cihatcı Ahmet Nadir Eldij, Silahları Reyhanlı'da bir ciflikte teslim alıp, Suriye'ye getiriyordum. Turkiye sınırları acmıştı zaten. şeklinde carpıcı acıklamalarda bulundu.
İşte cok konuşulacak o roportaj:
(İLK İKİ ROPORTAJI OKUMAK İCİN LUTFEN BOLUMLERİ TIKLAYIN: 1. BOLUMU İCİN TIKLAYIN - 2. BOLUMU İCİN TIKLAYIN)
AHMET NADİR ELDİJ
İdlibli. 26 Yaşında. 15 ay once Suriye guvenlik guclerince yapılan bir operasyonda yakalanmış. Şimdi Şam Mezze tutukevinde yatıyor. Turkiyeden Suriyeye yuzlerce silah ve bomba taşımış. Onlarca kez Turkiyeye yasal olmayan yollardan Turkiyeye girip cıkmış. Kimse ona ne yapıyorsun ne getirip goturuyorsun dememiş. Sınırların kevgire donduğu Turkiyeden bir başka halkın katledilmesi icin tonlarca muhimmatın temin edilmesine ve sınırdan cıkarılmasına goz yumulmuş. Ahmed Nadir Eldij kendi devletine karşı silahlı cetelerle birlikte savaş vermiş birisi. Onunla Mezze cezaevinde, Suriye devletinin verdiği izinle goruştum.
TURKİYE'YE SİLAH GETİRMEK İCİN SIK SIK GİRİP CIKTIM
OMER ODEMİŞ; Merhaba Ahmet Ben Turkiyeden gazeteci Omer Odemiş. Sen sıklıkla Turkiyeye gidip gelmişsin. Ne zaman gittin, neden, kimlerle goruştun?
Ahmet: Ben daha once orada calışıyordum. Suriye de catışmalar başlayınca bu kez silah getirmek icin gittim.
O.O; Silahları ne icin getirecektin?
Ahmet; Suriyeye gecirmek icin. Buraya getirip Abdurrahman Ceydana teslim ediyordum. Kendisi Cind el Tevhit isimli kucuk bir tugay kurmuştu. Ama asıl amacı maddi idi. Para icin yapıyordu.
O.O: Kac kez gittin Turkiyeye, yasal mı gittin, hangi kapıdan girdin, silahları nasıl getirdin?
Ahmed: Olaylar sırasında iki kez yasal olarak gittim. Sonra da bircok kez kacak olarak gittim. Bir kez Kilis kapısından girdim ama coğunlukla Reyhanlı kapısından girdim. Kiliste bir Mısırlı vardı, onu getirmek icin girdim.
"CUMA DEMİR AKP'Lİ OLDUĞU İCİN SİLAH İŞİNİ RAHATCA YAPIYORDU"
O.O: Reyhanlıya kimin yanına gidiyordun, silahları kimden alıyordun?
Ahmed: Reyhanlıda Cuma Demir ve kardeşi Ahmet Demir ile buluşuyordum. Silanları onlardan alıyordum. Bunlar Turk vatandaşları, Reyhanlılı. Abdurrahman ile aralarındaki ilişkiyi bilmiyorum. Silahları nereden alıp, bana veriyordu, ne karşılığında veriyordu, ben bilmiyorum. Ben sadece bana verilen silahları taşıyordum. Abdurrahman Cuma Demir ile once ikamet icin goruştu. Ben goturdum. Cuma Demir AKP olduğu icin bunu rahat yapabilecekti. Yaptı da. Sonrasında aralarında boyle bir ilişki gelişti ve bana bilgi vermediler.
"AKP'Lİ DEMİR SİLAH TEMİN EDİP PARA İLE VERİYORDU"
O.O; Cuma Demir AKPli miydi?
Ahmed; Evet, AKPydi. Cuma Demir silah temin edip, para ile Abdurrahman Ceydana veriyordu. Ben gormedim ama Abdurrahman oyle diyordu.
O.O: Ne tur silahlar aldın ondan, ne kadar aldın?
Ahmed: Her seferde 3 ya da 4 adet Bikisi, 15-20 adet Rus yapımı Kalaşnikof ve cok miktarda mermi ve muhimmat getirdim. Sık sık gidip geliyordum.
"CUMA'NIN BİR CİFTLİĞİ VAR SİLAHLAR ORADA DURUYOR"
O.O: Tum bu silahları nasıl geciriyordun Suriyeye, Turkiyede sana kimse karışmıyor muydu?
Ahmed: İdlibin Sermin bolgesinden Abu Muhammed Sermini diye birisi vardı. Geciş işini o yapıyordu. Cuma sınıra kadar kendisi getiriyordu, Abu Muhammedde sınırdan karşılayıp, Suriye tarafına geciriyordu. Cumanın bir ciftliği var. Silahlar orada duruyordu. Ciftlikten sınıra kadar hep Cuma getirdi.
O.O: Ciftlikte başka neler vardı, neler gordun?
Ahmed: Havan vardı, docka vardı, cokca Kalaşnikof vardı, docka tabanı yapıyorlardı. Aynı zaman da patlayıcı yuklu araclar imal ediliyordu.
AKP'Lİ DEMİR TURKİYE'DE BOMBA YUKLU ARACLAR İMAL EDİP SURİYE'YE GONDERİYOR
O.O: Yani patlatmak uzere araba mı hazırlıyorlar?
Ahmed: Evet surekli yapıyorlardı. Ben Suriyeye 4 tanesini soktum.. Ama surekli yapıyorlardı. Plakasız ozel araclar yapıyorlar. 3 tekerlekli kucuk arabalarda yapıyorlar. Haciz noktalarına uzaktan gonderip patlatıyorlar. Uzaktan kumandalı araclar bunlar. 60 km hızla kontrol noktalarına gonderilip, patlatılıyor.
"TURK ASKERİ SINIRLARI ACTI. KARŞILIKLI ANLAŞMA VAR KİMSE KARIŞMIYOR"
O.O: Peki bu kadar şey, Turkiyeden goturdun, gelip gittin, Turkiyeden hic kimse sana ne yapıyorsun demedi mi?
Ahmed: Bir anlaşma vardı. Karışmıyorlardı. Cuma onlarla anlaşmıştı. Turk askeri zaten sınırları actı. Raht girip cıkalım diye. Onun icin benim elimde ne var ne yok diye bakmazlardı hic. Silahları gecirirken de Asker geliyordu, ama Cuma gidip konuşuyordu, nasıl yapıyordu bilmiyordum ama anlaşıyordu. Onlarda bizi bırakıyordu. Cuma her şeyi cozuyordu.
O.O: Suriyeye getirdiğin silahları kime teslim ediyordun?
Ahmed: Abu Suhaybe. Iraklı bu. 2003 Irak savaşından sonra buraya geldi. Yerleşti. Abdurrahmanın ekibine katıldı.
O.O: Sen bu işi neden yapıyordur?
Ahmed: Ben liseyi bitirdim, universiteye gidemedim. Para icin bu işleri yaptım. Onlar bana, beni ozel bir universiteye girdireceklerini soylediler. Ben cihat icin yapmadım.
"BU İŞLERİ NASIL YAPIYORSUNUZ? BİZ AKP'LİYİZ SORUN DEĞİL"
O.O: Peki bu Cuma Demir AKPli mi?
Ahmed: Babası ve kendisi AKPli. Bunlar ciftlik kurmak icin hayvancılık kredisi aldılar. Sordum nasıl yaptınız diye. Bana anlattılar, biz AKPliyiz, sorun değil dediler.
O.O: Ahmed tum bu yaptıklarından dolayı pişman mısın?
Ahmed; Ben onların ne yalancı olduğunu anladım ve onlardan ayrıldım. Sonra da yakalandım
Omer Odemiş
Odatv.com
Bize silahı veren AKPli
Gündemdeki Konular - Haberler0 Mesaj
●4 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- Bize silahı veren AKPli