[h=2]CHP İstanbul Milletvekili Nur Serter, universite sınavını kazanamayan oğrencilere imam hatip yolu gozuktuğunu belirtti.[/h]
Yıllar once universiteye giremeyen başortulu kızlar icin ikna odaları kuran, dershaneler surecinde ise birden Cemaat yanlısı olan Nur Serter eski pozisyonuna geri dondu, İmam Hatip duşmanlığı yapmaya başladı.

CHP'li vekil Nur Serter, parlamentoda duzenlediği basın toplantısında, Milli Eğitim Bakanlığı'nın 1 Mayıs tarihinde yayınladığı "Mesleki ve Teknik Ortaoğretimde Okul Ceşitliliğinin Azaltılması" genelgesini eleştirdi.

[h=4]"OĞRENCİLERİN ONUNDE TEK TERCİH İMAM HATİP KALDI"[/h] Genelge ile meslek liselerinin sınavla girilen anadolu liselerine donuşturulduğunu, sınav kazanamayan oğrencilerin onunde ise tek tercih olarak İmam Hatip liselerinin kaldığını soyleyen Serter, "Sınavı kazanamayan oğrenciler zorunlu olarak İmam Hatipli olmak durumuyla baş başa bırakılmıştır" dedi.

[h=4]"TURKİYE'DE COK CİDDİ BİR DONUŞUMUN İŞARETİDİR"[/h] "Bu Turkiye'de cok ciddi bir donuşumun işaretidir. Oğrenciler tek bir secenek ile karşı karşıya bırakılmıştır. Bu laik eğitim sistemi ile uyumlu bir duzenleme olmadığı gibi Anayasa'nın din ve vicdan hurriyeti başlığı altındaki hukme de karşıdır. Bu cok ciddi bir suctur, eğitim hakkının engellenmesi, laik eğitimin sonlandırılması, bireyin eğitimi secme ozgurluğunun ortadan kaldırılması anlamına gelmektedir. Bu hem ulusal hem uluslararası duzeyde cok sayıda dava acılmasına neden olacak bir girişimdir. Bu hatadan Milli Eğitim Bakanlığının donmesi gerekmektedir. Milli Eğitim Bakanlığı'nı uyarıyor geri adım atılmadığı takdirde bu konunun yasal mercilerde de takipcisi olduğumuzu duyuruyorum."

http://www.ensonhaber.com/chpli-vekil-nur-serterden-imam-hatip-cikisi-2014-05-08.html