Haklarındaki yolsuzluk onergelerinin TBMM'de goruşuleceği gun AK Partili milletvekilleriyle bir araya gelen 4 eski bakandan Zafer Cağlayan'ın '700 bin dolarlık' saatle ilgili soylediği sozler dikkat cekti.

TBMM Genel Kurulu’nda bugun , haklarında verilen soruşturma onergesi goruşulen 4 eski bakan, sabah AK Parti genel merkezinde yapılan bir kahvaltılı toplantıyla ‘ilk savunmalarını’ AK Partili milletvekillerine karşı yaptılar.

Hurriyet gazetesinden Nuray Babacan ve Turan Yılmaz’ın aktardığına gore bu toplantıda Bakanlar, tek tek soz alarak kendilerini savundu ve sorulan soruları yanıtladı. Ve ortaya cok carpıcı diyaloglar cıktı.

Bunlar arasında en dikkat cekeni, yolsuzluk operasyonlarının ‘kilit ismi’ olarak gosterilen İranlı işadamı Rıza Sarraf’tan 700 bin dolarlık bir saat aldığı iddiası soruşturma dosyasına giren eski bakan Zafer Cağlayan’ın, bu iddia ile ilgili sozleriydi.

Toplantıda soz alan Zafer Cağlayan, “Ben saati bir gazetenin ilanında gordum, cok beğendim, ilgili firmayla temasa gectim, ‘kişiye ozel uretiyoruz’ dediler. Daha sonra firma yetkilisi beni aradı ve ‘satın alacak mısınız?’ dedi. Bu konuşma yapılırken Rıza Sarraf o ortamda bulunuyordu. ‘Bizim orada ofisimiz var, alır size gonderirler’ dedi. Sonra bir aracla saati bana gonderdiler. Saatin faturası alanın ustune ama garanti belgesinde benim adım geciyor. Saatin parasını odedim ve mal beyanımda da gosterdim” dedi.

Cağlayan 700 bin dolarlık saat iddiasıyla ilgili bilgi verirken, saatin fiyatından soz etmedi.
http://www.radikal.com.tr/politika/ben_o_saati_gazetede_gorup_begendim_sarraf_da_orad aydi-1190377