Aydınlık Gazetesi, eski bakan Zafer Cağlayan'ın, Sarraf'dan ruşvet olarak aldığı iddia edilen 700 bin liralık saatle ilgili, "Parasını ben odedim" diyerek salladığı faturanın da sahte olduğunu bildirdi. Haberde, firma yetkilisinin belge icin "garip, komik" anlamında "das ist komisch" dediği belirtildi.
Gazetenin ozel haberine gore, Ekonomi eski bakanı Zafer Cağlayanın yolsuzluk fezlekesine karşı kendisini savunurken kursuden salladığı 700 bin liralık saat faturasının da sahte olduğu ortaya cıktı. Aydınlıkın ulaştığı Patek Philippe firması yetkilisi Bernard Ruf, Cağlayanın, Saatin parasını odedim iddiasıyla elinde salladığı ve uzerinde saat firmasının isminin gectiği belgenin kendilerine ait olmadığını acıkladı. Cağlayanın elindeki belgeyi e-posta yoluyla kendisine gosterilen şirket yetkilisi, soz konusu belge icin Turkce garip, komik anlamına gelen das ist komisch yorumunu yaptı. Ruf, Cağlayanın gosterdiği belgedeki fatura numaralandırma sisteminin şirketlerinde kesinlikle kullanılmadığını soyledi.
5 Mayıstaki Meclis oturumu oncesi AKP li vekillerle yaptığı toplantıda 700 bin liralık saatin ilanını gazetede gorduğunu ve garanti belgesinin kendi adına duzenlendiğini iddia eden Cağlayana ilk yalanlama Aydınlıkın ulaştığı saat firması yetkililerinden gelmişti. Garanti belgesine isim yazmayız ve gazetelere ilan vermeyiz diyen firma yetkilileri Cağlayanın hakkındaki suclamalardan kurtulmak icin sunduğu gerekcelerin doğru olmadığını ortaya sermişti. 5 Mayıstaki fezlekelerin goruşulduğu Meclis oturumunda elinde sallayarak gosterdiği 700 bin liralık faturanın da sahte olduğu belirlendi.
FİRMADAN İKİNCİ YALANLAMA
Oturumda soz alan Cağlayan, 700 bin liralık saatin ruşvet olarak verildiği suclamalarına Parasını ben odedim sozleriyle yanıt verdi. Cağlayan bu sırada elinde bir belge salladı. Meclisteki fotomuhabirlerin objektiflerine takılan belgede 300 bin franklık saatin Murat Yılmaz isimli kişiye satıldığı ve satış tarihinin de 24 Eylul 2013 olduğu bilgileri yer aldı. Aydınlık Gazetesi, Cağlayanın saatin parasını ben odedim sozleriyle elinde salladığı faturayı, saatin satın alındığı Patek Philippe firmasına sordu. Elektronik posta yoluyla Cağlayanın elindeki faturayı goren İsvicrenin Cenevre kentindeki mağaza yetkilisi Bernard Ruf, soz konusu belgedeki fatura numarasının kendilerine ait olmadığını ve firmada bu şekilde bir fatura kullanılmadığını belirtti. Firma yetkilisi Ruf, Cağlayanın gosterdiği belgeyle ilgili şaşkınlığını ise şu ifadeyle dile getirdi: Das ist komisch (garip, komik).
http://www.radikal.com.tr/politika/caglayanin_mecliste_salladigi_fatura_da_sahte_cikt i-1191114
Cağlayan'ın Meclis'te salladığı fatura da sahte cıktı
Gündemdeki Konular - Haberler0 Mesaj
●1 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- Cağlayan'ın Meclis'te salladığı fatura da sahte cıktı