Emniyet Genel Mudurluğu Polis teşkilatına en az orta oğretim mezunu olmak şartıyla 20 bin sozleşmeli olarak bekci alınacak.

Emniyet Genel Mudurluğu Polis teşkilatına en az orta oğretim mezunu olmak şartıyla 20 bin sozleşmeli olarak bekci alınacak.
En az ortaokul mezunu olacak bekciler bin 500 lira maaş alacak. Emniyet Teşkilatı'nda ‘bekci abi' donemi başlıyor. Yıllardır alımı yapılmadığı icin sayıları 4 bin 58'e duşen carşı ve mahalle bekcilerine taze kan aşılanacak.
Bekcilerin işbaşı yapmasının ardından koruma gorevi yuruten 20 bin polis sucla mucadeleye cekilecek. En az ortaokul mezunu olacak bekciler bin 500-bin 700 TL arasında maaş alacak.
OZEL YETENEK SINAVI
155haber.com'un haberine gore; Emniyet Genel Mudurluğu (EGM) tarafından hazırlanan kanun tasarısında emniyet bekcisinin gorevleri ve yetkileri tanımlandı.
Ozel yetenek secme sınavında başarılı olanlar bekci yapılacak. Emniyet bekcisi adayı oğrenciler, polis eğitim kurumlarında en az 3 ay meslek eğitim gorecek. Emniyet bekcileri bir yıl intibak donemine tabi tutulacak.
Goreve intibak edemeyenlerin sozleşmeleri feshedilecek. En az uc yıl emniyet bekcisi olarak gorev yapanlardan başarılı olanlar polislerde olduğu gibi kıdemli bekciliğe gecirilecek.
İşte Başvuru Detayları!
İc işleri bakanlığı yıllardır ihmal edildiği icin sayıları 5 binlere duşen bekci kadrosu icin yaklaşık 20 Bin alım yapacak…işte ayrıntılar…
Polis teşkilatına en az orta oğretim mezunu olmak şartıyla 20 bin sozleşmeli emniyet bekcisi alınacak.
En az ortaokul mezunu olacak bekciler bin 500 lira maaş alacak. Emniyet Teşkilatı'nda ‘bekci abi' donemi başlıyor. Yıllardır alımı yapılmadığı icin sayıları 4 bin 58'e duşen carşı ve mahalle bekcilerine taze kan aşılanacak.
Bekcilerin işbaşı yapmasının ardından koruma gorevi yuruten 20 bin polis sucla mucadeleye cekilecek. En az ortaokul mezunu olacak bekciler bin 500-bin 700 TL arasında maaş alacak.
BEKCİLER POLİS OLABİLECEKLER
EGM'ce ihtiyac duyulması halinde en az uc yıl fiilen kıdemli emniyet bekcisi olarak gorev yapmış ve universite eğitimini tamamlamış olanlar yapılacak sınav ile polis memurluğuna atanabilecek. Bir yıl icerisinde kıdemli emniyet bekcilerinden polis memurluğuna gececeklerin sayısı, başvuru şartlarına haiz bekcilerin toplam sayısının yuzde 5'ini gecmeyecek.
Bekci Maaşları
Bekci maaşları 1500 TL civarında olacak. Ayrıca bekcilik mesleğinde ustun başarı gosteren kişiler ilerleyen donemlerde polislik mesleğine de geciş yapabilecek. Yazımızın devamından acıklanan genel şartlar hakkında bilgi edinebilirsiniz.
İşte gorevleri
* Bir kimsenin can,mal, ırzına yapılansaldırı ve tehditleri onlemek, saldırganları yakalamak.
* Kamu duzen ve guvenini bozacak mahiyetteki gosteri, yuruyuş yapılmasına karşı, genel kolluk kuvvetleri gelinceye kadar onleyici tedbirleri almak.
* Adli kolluk işleriyle ilgili vakalarda, delillerin kaybolmamasını sağlayan muhafaza tedbirlerini almak.
Emniyet Bekci Alımları Nasıl Yapılacak ?
Emniyet Genel Mudurluğu (EGM) oluşturduğu kanun tasarısında emniyet bekcisinin gorevlerini ve yetkilerini belirledi.
Yetenek Sınavı yapılacak ve başarılı olanlar emniyete bağlı sozleşmeli bekci olarak calışabilecek. Başarılı olan kişiler polis eğitim kurumlarında minimum 90 gun meslek eğitimi yani bekcilik konusunda ders gorecek.
Emniyet bekcileri bir yıl intibak donemine tabi tutulacak.
Minimum 3 sene başarılı olarak bekcilik yapanlar kıdemli bekci unvanı alacak. 3 sene bekcilik yapan kıdemli bekci rutbesini kazanan universite mezunu kişiler ihtiyac duyulduğu takdirde yapılacak sınavlara girmeye hak kazanacak ve bu sınavlarda başarılı olurlarsa polis olarak gorev yapabilecekler
Kaynak: belekomahaber