[h=3]Aliağa’da annelerini 24 yerinden bıcaklayarak oldurup Turkiye’yi sarsan iki genc kız kardeşin teyzeleri, ucuncu duruşma oncesi konuştu: “Ablamın eve kurduğu kamera ve diğer delilleri yok ettiler.”[/h]Hurriyet'ten Banu Şen'in haberine gore İzmir Aliağa’da kız kardeşler Şeyda P. (19) ve Beyza P.’nin (17), anneleri Gulseren Sungu’yu şok cihazıyla bayıltıp 24 yerinden bıcaklayıp oldurdukleri iddiasıyla hÂkim karşısına cıkmalarına gunler kala, bir yakın akraba ilginc iddialarda bulundu. 13 Mayıs’ta gorulecek ucuncu duruşma oncesi konuşan ve kızları elinde buyuttuğunu soyleyen teyze Şennur Eroğlu, “Savcıdan ve yalancı tanıklardan şikÂyetci olacağım. Herkes ablamı suclu zannediyor, oysa gercekleri bir tek ben biliyorum” dedi. Eve ablasının kurduğu kameranın ortadan kaybolduğunu da one suren Eroğlu, “Bu kamera nereye gitti?” sorusunu gundeme getirdi. Eroğlu şu iddialarda bulundu:

‘ŞEYDA’YI YAKALADIM’

“Ablamla, olmeden uc gun once konuştuk. ‘Şeyda ile konuşur musun? Erkek arkadaşı G. ile evde yakaladım’ dedi. Daha once de benzer olaylar olduğu icin bir suredir eve kamera kurmuştu. Kameranın yerini bir ben bir de erkek arkadaşı biliyordu. Ayakkabılığın oraya saklıyordu. 24 saat kayıt yapıyordu. Ablam eve gelince izliyordu. Oldurulduğunu ilk soyledikleri zaman, ‘Kamera vardı o kaydetmiştir’ dedim. Evde kamera bulmadıklarını soylediler. Ama ne olduysa, o kamera ve başka deliller evden yok oldu. O kamerayı yok ettiler. Kızlar, ablamın olay gecesi yatak odasında onlarla tartışırken mutfağa gidip bıcak aldığını anlattılar. Ablamın başucu ve yastığı altında hep bıcak olurdu. Niye kalkıp mutfağa kadar gitsin? İfadeler hep kızları koruyacak şekilde yazıldı. Savcı, ‘Kızların anlattığına gore, ben olsam ben de oldururdum’ dedi. Mahkemede de gidişat boyle surerse savcı ve yalancı şahitlerden tek tek şikÂyetci olup, dava acacağım.”

O VİDEO YAŞ GUNU

Anne Gulseren Sungu’nun, kızların kendisi gibi olmaması icin caba harcadığını anlatan Eroğlu, şoyle devam etti: “Avukatımızdan, ablamın oldurulduğu gun icin Şeyda’ya kadın doğum randevusu aldığını oğrendik. Babalarından kactılar, uzun sure ben baktım. Elimde buyuduler. Ama buyuk mu kucuğu, kucuk mu buyuğu yaktı bilemiyorum.” Şennur Eroğlu, cinayet sonrası ortaya cıkan ve kızların annelerinin erkek arkadaşlarının yanında dans ettirildiği iddia edilen videolarla ilgili de, “O video Şeyda’nın doğum gununde cekildi. Zorla oynatma diye bir şey yok. Bunları yutmuyorum”dedi.

NE OLMUŞTU?

Aliağa’da, ucuncu eşinden boşandıktan sonra iki kızıyla yaşayan ve bir lokantada garson olarak calışan 39 yaşındaki Gulseren Sungu 13 Eylul 2013’te evinde olu bulundu. Kızları celişkili ifade verince, birinin ayaklarındaki kan izinden de şuphelenen polis Sungu’nun iki kızını ayrı ayrı sorguladı. Sonunda gercek ortaya cıktı ve kızların annelerini oldurdukleri belirlendi. Kızlar, Şakran Cezaevi’ne gonderilirken ceşitli iddialar da atıldı. Bazıları, kızların, ‘rahat’ yaşamlarına mani olduğu icin annelerini oldurduğu iddia ederken, iki genc kızın, annelerinin yaşam tarzına tahammul edemedikleri icin cinayeti işlediklerini ileri surdu.

http://www.sacitaslan.com/anne-cinayetinde-sok-eden-gelisme-haberi-200085