Fatih DALDAL / BAYRAMİC(Canakkale), (DHA) -
CANAKKALE’nin Bayramic İlcesi’nde ciftci 26 yaşındaki Omer Kara, gorucu usulu ile tanışıp bir sure sonra evlendiği 24 yaşındaki Adile Kara’nın, nikahtan uc gun sonra duğunde takılan 25 bin liralık altın ziynet eşyası ile kactığını ileri surerek savcılığa başvurdu.

Bayramic’e bağlı Koseler Koyu’nde ciftcilik yapan Omer Kara, Gaziantepli Adile ile tanıdıkları aracılığıyla tanıştı. İkili gecen 20 Nisan’da Gaziantep’te, 27 Nisan’da da Bayramic’in Koseler Koyu’nde iki ayrı duğun yaptı. Hasta olduğunu soyleyerek eşiyle birlikte olmadığı belirtilen Adile Kara, uc gun sonra babası ve ağabeyi ile kendisine takılan 25 bin liralık ziynet eşyasını da yanına alarak memleketine gitti. Omer Kara, peşinden gittiği eşini Bayramic’e donmeye ikna edemedi. Olayın ardından ilceye donen Kara, dolandırıldığı gerekcesiyle Cumhuriyet Savcılığına başvurup, şikayetci oldu.
’HASTA OLDUĞUNU SOYLEYİP İLİŞKİYE GİRMEDİ’
Yaşadıklarını anlatanOmer Kara, duğunden sonra eve gittiklerini ve uc gun en kucuk bir tartışma dahi yaşamadıklarını belirterek şunları soylediı:
"Ancak bana hasta olduğunu soyleyip ilişkiye girmedi. 30 Nisan tarihinde Adile bir yere gideceğini soyleyip evden dışarı cıktı. Ben de kendisini takip ettim. Koyun girişinde bekleyen kayınpederim ve kayınbiraderimin icinde olduğu bir otomobile bindi. Beni gorunce, ’sen de bin’ dediler. Eşimin annesinin felc gecirdiğini soyleyip Gaziantep’e goturmek istediler. Ezine’ye geldiğimizde ben babama telefonla haber vermek istedim, izin vermediler. Ben de korkup otomobili durdurup indim. Bir gun sonra peşlerinden Gaziantep’e gittim. Kayınvalidemin hasta olmadığını gordum. Bu kez bana orada kalmamı soylediler. Israr etmeme rağmen eşim benimle gelmeyeceğini soyledi. Ailesi beni tehdit etti. Ben de Canakkale’ye dondum."
http://www.milliyet.com.tr/3-gunluk-gelin-25-bin-tl-lik/gundem/detay/1879869/default.htm