[h=2]Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), imam hatip liseleri gelecek eğitim oğretim yılından itibaren kademeli olarak sadece Anadolu imam hatip lisesi programı uygulayacak.[/h]
Bakanlığın 22 farklı meslek lisesinin statusunun mesleki ve teknik Anadolu lisesi ile cok programlı Anadolu lisesi adı altında yeniden yapılandırmasını ardından 81 ilin valiliklerine imam hatip liselerine ilişkin de yazı gonderildi.
Buna gore, hem mesleğe hem yuksek oğrenime hazırlayıcı programlar uygulayan Anadolu imam hatip liselerinde daha niteliklii ve verimli eğitim vermek amacıyla halen Anadolu imam hatip lisesi ve imam hatip lisesi programı uygulayan okullar, 2014-2015 eğitim oğretim yılından itibaren kademeli olarak sadece Anadolu imam hatip lisesi programı uygulayacak.
Gelecek yıldan itibaren Anadolu imam hatip liselerinin 9. sınıflarına kayıtlar, 2014 Ortaoğretim Kurumlarına Geciş Uygulaması Tercih ve Yerleştirme e-Kılavuzu'nda yer alacak usul ve esaslar doğrulsutunda yapılacak.
Gecen eğitim oğretim yılında ve oncesinde ilkoğretim kurumlarından mezun olup, hafızlık eğitimi almak amacıyla orgun eğitimine ara veren oğrencilerden isteyenlerin kayıtları, Ortaoğretim Kurumları Yonetmeliği'nde belirtilen şartları taşımalları halinde, Anadolu imam hatip liselerine yapılacak. Bu oğrenciler devlet parasız yatılı pansiyon hizmetlerinden yararlandırılacak.
Okul tabelaları mevzuata gore hazırlanacak ve tabelelarda yalnızca Anadolu İmam Hatip Lisesi ibaresi bulunacak.
http://haber.gazetevatan.com/imam-hatip-liseleri-icin-surpriz-karar/636014/1/gundem
İmam hatip liseleri icin surpriz karar!
Gündemdeki Konular - Haberler0 Mesaj
●1 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- İmam hatip liseleri icin surpriz karar!