[h=2]Sinem Ozturk, gazeteci Yuksel Aytuğ’un sunduğu Medyatik programına konuk oldu.[/h]
Huzur Sokağı dizisinde başortulu bir kadını canlandıran Sinem Ozturk canlı yayında cok sert acıklamalar yaptı. "Başortulu kadınları gormezden gelmek ayrımcılıktır" diyen Ozturk, insanların kutuplaşmaya cok meraklı olduğunu soyledi.
Sinem Ozturk'un acıklamaları şoyle;

[h=4]"BAŞORTUSUNU GORMEZDEN GELMEK AYRIMCILIKTIR"[/h] Evet bir başortusu gerceği var. Etrafımızda dostlarımız var, ailemiz var, hep birlikte ic iceyiz. Başortusunu gormezden gelmek ayrımcılıktır. İnsanlar birbirlerinin gozlerinin icine baksa kimin başında ortu var kimin başında ortu yok anlaşılmaz. Bunları artık bir kenara bırakıp insan olmaya, kalbe, beyne; gercekten kafaya değil kafanın icine bakmak lazım.

[h=4]"BEN DE ŞUKRAN GİBİYİM"[/h] Bende de Şukran karakteri gibiydim; 21.00'den sonra dışarı cıkamazdım. Arkadaşlarım geceleri dışarıda olabilirdi.Herkesin ailesi ve yaşam tarzı farklı.Şukran karakteri vasıtasıyla bir suru başortulu arkadaşım oldu.

[h=4]"HUKUMETE Mİ OYNUYORSUN"[/h] Kutuplaşmaya cok meraklıyız. Ortada hicbir şey yokken bile her şeyi buyutuyoruz.Tabi ki bekliyordum tepki almayı. Kimi dedi ki "Niye boyle bir şey yapıyorsun?" kimi dedi ki "Hukumete mi oynuyorsun?" Boyle sacmasapan tepkiler gordum ve dedim ki "Ben bir oyuncuyum! Ben "Arka Sokaklar" dizisinde beş yıl boyunca mini etekle dolaştım, sonrasında ise başortusuyle. İcime sinen her şeyi uzerime giyebilirim. Bana dersin ki "Kotu oyuncusun, yaptığın rolu beğenmiyorum" buna saygım sonsuz, ama "Bu rolu neden oynuyorsun" dersen ben de "Sana ne?" derim.

http://www.ensonhaber.com/sinem-ozturk-basortulu-kadini-oynadim-diye-elestirildim-2014-05-09.html