Ankara Hayvanat Bahcesi Muduru Mustafa Sancar, TUBİTAK'ın onemli birimlerinden ULAKBİM'e Mudur Yardımcısı olarak atandı. Mustafa Sancar, Cahit Arf Bilgi Merkezi'nden sorumlu olacak

Turkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu’na bağlı (TUBİTAK) Ulusal Akademik Ağ ve Bilgi Merkezi’nin (ULAKBİM) Mudur Yardımcılığı gorevine Ankara Hayvanat Bahcesi Muduru Mustafa Sancar getirildi.

GOKCEK'E BAĞLI CALIŞIYORDU
Aydınlık gazetesinden Ceyhun Bozkurt'un haberine gore, Ataturk Orman Ciftliği’ndeki Ankara Hayvanat Bahcesi, 19 Ekim 2011 tarihinde Ankara Buyukşehir Belediye Başkanlığı’na devredilmişti. Mustafa Sancar da, Ankara Hayvanat Bahcesi Mudurluğu gorevini yuruturken, Ankara Buyukşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı’na bağlı calışıyordu.

CAHİT ARF MERKEZİ'NDEN SORUMLU
Mustafa Sancar, ULAKBİM yonetmeliğinde gorev tanımı “araştırıcılara basılı ve elektronik kaynakları kullanarak belge ve bilgi sağlama hizmetleri vermekten sorumlu” şeklinde gorev tanımı yapılan Cahit Arf Bilgi Merkezi’nden sorumlu Mudur Yardımcısı olarak goreve başladı. Merkez, ulkemizdeki en zengin bilimsel basılı ve elektronik bilgi kaynaklarına sahip olmasıyla biliniyor.

ULAKBİM’in gorevleri
ULAKBİM, 1996 yılında TUBİTAK'a bağlı bir enstitu olarak kuruldu.Merkez, ulkemizdeki tum akademik kurumları birbirine ve kuresel araştırma ağlarına bağlayan Ulusal Akademik Ağ alt yapısını işletmenin yanısıra ve bu ağ uzerinden yeni ağ servisleri sunarak, bir yandan ağ icin araştırma geliştirme yapmakta, diğer yandan araştırmacıların ağı Ar-Ge yapmak icin kullanmalarını sağlamaktadır.
ULAKBİM Yonetmeliği’nin 5’inci maddesinde yer alan merkezin gorevlerinden bazıları şunlar:

* Kurumsal kullanıcıları birbirine ve kuresel bilgisayar ağlarına bağlayan etkileşimli, yuksek hızlı ve yeni teknolojilere acık bir bilgisayar ağı kurmak ve işletmek.

* Akademik ve araştırma ağları duzeyinde Turkiye’yi uluslararası platformlarda temsil etmek,

* Geniş alanlı, metropoliten ve yerel bilgisayar ağı teknolojilerindeki gelişmeleri izleyerek bu ağı gunun koşullarına uygun olarak geliştirmek ve gerekli durumlarda yeni uygulama ve gosterim ağları kurmak.

* Bilgi hizmetlerini bilgisayar ağları uzerinden yaygınlaştırmak uzere, başta ağ bilgi işlem olmak uzere, bilgi teknolojileri konularında araştırma ve geliştirme calışmaları yurutmek.

* Bilgi teknolojileri ve bilgi hizmetleri konularındaki bilgi birikiminden, istek belirten kurum ve kuruluşların yararlanmasını sağlamak uzere danışmanlık ve benzeri hizmetler sunmak.

* Mevcut mufredatı ve eğitim programını ihtiyaclar doğrultusunda analiz etmek ve geliştirmek, elde edilen sonuc ve bulguları Milli Eğitim bakanlığı ile paylaşmak.

* Milli Eğitim Bakanlığı ve YOK’e bağlı eğitim kurumlarında kullanılmak uzere icerik sağlanması konusunda calışmalar yapmak.

* Acık kaynak teknolojiler uzerine araştırma ve geliştirme faaliyetleri yapmak; acık kaynak teknolojiler kullanarak ozgun cozumler geliştirmek.
http://www.radikal.com.tr/turkiye/hayvanat_bahcesi_muduru_tubitaka_mudur_yardimcisi_ oldu-1191786