Bilindiği gibi birkac gundur Danıştay'ın kuruluş yıldonumunde yaşananlardan hareketle Metin Feyzioğlu'nun CHP'nin potansiyel Cumhurbaşkanı adayı olduğu konuşuluyor. AKP tabanı dahil toplumda nedense boyle bir algı oluştu. Benzer algı Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıc'ın mahkemenin kuruluş yıldonumunde yaptığı konuşma sonrası oluşmuştu. Tabii ki bu tabloya bakıp "muhalif kanadın gorunurde iki adayı var" denilebilir. Ama değil. Cunku taban her iki isimi de reddediyor. Bir kere Kılıc'ın reddinin nedeni ulusalcı tabanın başortusu hazımsızlığından kaynaklanıyor. Eşinin başortulu olması onu daha ilk rauntta diskalifiye ediyor. Feyzioğlu'nun reddedilmesinin sebebi ise şahsına guvensizlikten kaynaklanıyor. Daha once Onder Sav ve ekibinin desteğiyle parti meclisine giren ancak sonradan ekip ruhuyla hareket etmediği duşunulen Feyzioğlu bir de tabanda fazla snop, aristokrat ve başına buyruk hareket eden bir kişilik olarak kabul goruyor. Genc olması, hukukcu olması ve dededen gelen bir siyasi vizyona sahip olması elbette avantaj Metin Bey icin ama emin olun onun da CHP'nin gostereceği aday olma ihtimali sıfır!
Bu iki ismin neden aday olma şansının olmadığını kısa bir sure once parti icinde el altından yapılan anketten de yola cıkıp sorgulayabiliriz. O ankette; "Cumhurbaşkanı adayımız kim olsun?" sorusunun karşılığı arandı. Yazılan isimler arasında bu iki isim yok! Bu arada Kılıcdaroğlu, Baykal, Yılmaz Buyukerşen ve İlker Başbuğ'un adının sorulduğu anketin sonucu da bilinmiyor. Sonuclar Kılıcdaroğlu'nun cekmecesinde. Yani bir o biliyor, bir de soz konusu anketi yapan şirketin ust duzey yoneticileri (Bunlardan birinin Sencer Ayata olduğu iddia ediliyor).
Benim tahminim Yılmaz Buyukerşen acık ara onde cıkmıştır. Hemen arkasından da herhalde İlker Başbuğ gelmiştir. Kılıcdaroğlu ve Baykal ise yan yana iki ismin altında yer almıştır. Basına sızmamış olmasının nedeni bu olsa gerek diye de duşunmuyor değilim. Kanımca cunku eğer o anket sonucunda Kılıcdaroğlu en onde gelmiş olsaydı cıkan sonuc cekmecesinde kapalı zarfta saklanmazdı.
Neyse... Cok da muhim değil aslında. Nihayetinde partinin belli noktalarında belli başlı siyasilere sorulan bu isimlerin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın karşısına gecip secimi kazanma şansı yok. Dort isim de secmen nezdinde kazanabilecek kadar birbirinden karşılıksız bana gore. CHP'nin adayı daha vizyonel, halkın buyuk kesiminde sempati kazanacak ve her kesimden oy alabilecek isim olmalı. Yani liberalinden de, sosyal demokratından da, ulusalcısından da, muhafazakÂrından da karşılık bulabilecek biri. Kim olur bilmiyorum bu isim. Samimiyetle soyluyorum pek fikrim yok ama gercekci olmak gerekirse CHP'nin adayı siyaseten geniş bir yelpazeyi elinde tutabilmeli.
Dun oğrendim ki boyle duşunen sadece ben değilmişim. Benzer yorumlarda bulunan bazı CHP'liler bu ongoruden hareketle Kılıcdaroğlu'nun onune bir rapor koymuşlar ve eğer Cumhurbaşkanlığını kazanmak istiyor ise CHP'nin gostereceği bir tek isim olduğunu not olarak duşmuşler. Şimdi biliyorum hepiniz heyecanlandınız; "Kim bu acaba?" diyerek... Valla yalan yok ben de duyduğumda cok heyecanlandım ve Allah şahit; "Keşke olsa da Turk siyaseti boyle bir şeyi de yaşasa" dedim. Bu isim eski, bildik ve renkli bir isim. Ondan dolayı da epeyce gergin olan siyaset gundemini renklendireceğini ve hareketlendireceğini duşunuyorum. Oy vermem ayrı. Benim oyumun kime gideceği ortada ama destekliyorum bu ismi.
"Hadi artık acıkla şu ismi Sevilay!!!" dediğinizi duyar gibiyim. O nedenle lafı daha fazla uzatmadan acıklıyorum! Efendim... O isim Suleyman Demirel! Evet! Yanlış okumadınız. Şu anda Kılıcdaroğlu'nun onunde bir rapor var ve o rapora gore de CHP ancak ve ancak Demirel'le secime girerse koşkun şeref salonunun mobilyalarını yeniden dizayn edebileceği yazılıyor... Nasıl fikir ama?
http://www.sabah.com.tr/Yazarlar/yukselir/2014/05/13/chp-kosku-hangi-isimle-alir
CHP Koşk'u hangi isimle alır?
Gündemdeki Konular - Haberler0 Mesaj
●6 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- CHP Koşk'u hangi isimle alır?