Dunyada 10 milyonda bir gorulen ve halk arasında 'Balık bebek' yada 'yılan bebek' olarak bilinen ve bir ceşit deri hastalığı olan 3 aylık bebek, gorenleri hayretler icinde bırakıyor.
Batman'da, her gun anne ve babası tarafından yıkanan, vucudu balık gibi pul pul dokulen Bunyamin bebek, 10 milyonda bir rastlanan bu hastalığa yakalandı. Her gun yıkandıktan sonra ceşitli merhem ve solusyonlarla tedavisi yapılan bebeğin ailesi, yetkililerden yardım bekliyor.
[h=2]İŞSİZ BABA "İLACLARINA HER AY 500-600 TL GİDİYOR"[/h]3 Cocuk babası M.A. 3 ay once doğan ve adını Bunyamin bıraktıkları bebeklerinin ciddi bir bakıma ihtiyac duyduğunu belirterek "Yeşilkart bunyesinde sağlık guvencemiz var. Ama bebeğin bakımı icin ilacların coğunu devlet odemeyince kendi imkanlarımızla alıyoruz. Doktorlar ona buhar odası bile onderdiler fakat bu bizim icin imkansız. Her gun bir iki kez onu yıkayıp ilaclıyoruz. Aksi taktirde derileri tıpkı balık pulları gibi dokuluyor. Gozlerinden de rahatsız olunca surekli iki kişi ona bakmak zorunda kalıyoruz" dedi. Dunya genelinde nadir rastlanan tıp literaturunde "harlequin ichthyosis" denilen hastalığa yakalan bebeğin ailesi, bakımı zor ve masraflı olunca mağdur duruma duştuler. Aile, yetkililerden en azından ilacları icin destek talebinde bulundular.
Kaynak: Batman Gazetesi
Balık bebeğin ailesinden yardım cığlığı
Gündemdeki Konular - Haberler0 Mesaj
●2 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- Balık bebeğin ailesinden yardım cığlığı