[h=2]CHP Genel Başkanı Kemal Kılıcdaroğlu grup toplantısında partililere seslendi.[/h]CHP Genel Başkanı Kemal Kılıcdaroğlupartisinin grup toplantısında konuştu. Kılıcdaroğlu siyasi uslubun dışına cıkarakBaşbakan Erdoğan'a hakaretlerde bulundu. Kılıcdaroğlu "Bu diktatoer bozuntusuna gerekli dersi vereceğiz. Hayatımda gorduğum en cahil adama" dedi.
İşte Kılıcdaroğlu'nun grup konuşması:
Kılıcdaroğlu Şeyh Edebali'nin oğuduyle konuşmasına başkladı.
Ey oğul, artık Bey'sin! Bundan sonra ofke bize, uysallık sana. Guceniklik bize, gonul almak sana. Suclamak bize, katlanmak sana. Acizlik bize, hoş gormek sana. Anlaşmazlıklar bize, adalet sana. Haksızlık bize, bağışlamak sana... Ey oğul, sabretmesini bil, vaktinden once cicek acmaz. Şunu da unutma; insanı yaşat ki devlet yaşasın. Ey oğul, işin ağır, işin cetin, gucun kula bağlı. Allah yardımcın olsun... Guclusun, kuvvetlisin, akıllısın, kelamlısın! Ama; bunları nerede, nasıl kullanacağını bilmezsen sabah ruzgarında savrulur gidersin. Ofken ne nefsin bir olup aklını yener. Daima sabırlı, sebatlı ve iradene sahip olasın! Dunya, senin gozlerinin gorduğu gibi değildir. Butun bilinmeyenler feth edilmeyenler, gorunmeyenler, ancak sen faziletli ve ahlaklı olursan gun ışığına cıkacaktır. Ey oğul! Ananı, atanı say ! Bereket buyuklerle beraberdir. İnancını kaybedersen, yeşilken collere donersin. Acık sozlu ol ! Her sozu ustune alma! Gorduğunu gorme ! Bildiğini bilme" Sevildiğin yere sık gidip gelme ! Ey oğul ! Uc kişiye acı: Cahil arasındaki alime, zenginken fakir duşene ve hatırlı iken itibarını kaybedene. Ey oğul ! unutma ki,yuksekte yer tutanlar, aşağıdakiler kadar emniyettedeğildir. Haklıysan mucadeleden korkma.
"DEMOKRASİ ZOR KAZANILAN BİR ŞEY"

Demokrasi kolay kazanılmış bir şey değil. Ağır bedeller odenerek demokrasi kazanıldı. 21. yy. mutlak bir guc yoktur. Gucler ayrılığı ilkesi vardır. 4. guc medya vardır.
Akılla yonetilmeyen toplumlar ağır bedeller odemişledir. Bu ulkenin insanı 1. sınıf demokrasiyi hakediyor.
Siyasetci her eleştiriden ders cıkartacağız. Bunu yaparsanız devlet adamlığı kimliği kazanırsınız. Konuşmayan toplum olmaz.
Biz milletvekilliği dokunulmazlığının kaldırılmasını istedik. Kursu dokunulmazlığını savunduk. Bunu yaptığı zaman demokrasi guclenecek.
"KAMER GENC'E OMUZ ATTILAR"
Sayın Kamer Genc konuşurken onlardan bir tanesi gelip omuz attı. Sozlerden korkulur mu? Bunlar korkuyor. Kursude yapılan her konuşma saygıdeğerdir.
Neden konuşan Turkiye diyoruz. işte bu yuzden. Aydınlanmayı en iyi Voltiere anlatmıştı. "Sizin duşuncenize katılmıyorum ama sizin duşuncenizi soyleyene kadar bunun icin mucadele edeceğim"
"BU ADAM DİKTATOR BOZUNTUSU"
Biz de sozlere tahammul yok. Bunu kim soyluyor. Diktator bozuntusu. Eleştirel aklın olmadığı bir akıl toplumu yonetemez.
10 Mayıs Danıştay'ın kuruluşu vardı ben de gittim. On sırada devlet ricali vardı. Birisine elimi uzattım hafiften ayağa kalktı. O onun tutumu. Daha sonra Genelkurmay başkanı geldi. Bir baktım esas duruşa gecti.
Saygılı olacaksın annelerimiz bize bunu oğretti. Birisinin karşısında esas duruşa geciyorsunuz.
Once Danıştay başkanı sonra Feyzioğlu cıktı. Konuşmanın sonlarına doğru biri koltuğunda oynuyor. Once yanındakilerle konuştu sonra kursudeki hatibe terbiyesizlik yapma dedi.
"HAYATIMDA GORDUĞUM EN CAHİL ADAM"
Edebali ne diyor bu ne yapıyor. Hayatımda gorduğum en cahil adam. Konuşmada edebi aşan tek bir cumle yok. Biz Şeyh Edebali kulturunu cok iyi biliyoruz.
Diyor ki, soylediklerinin hepsi yalan. Hukukun ustunluğu yalan mı? Bunun neresi yalan. Bunlar diyor ki demek ki Turkiye'de hukukun ustunluğu yok.
Atamayla gelenlerin vesayetine karşıyız diyor. Feyzioğlu'nun secilmesi milletvekilliğinden daha demokrat. Sen diktator değil diktator bozuntususun. Adam diyor ki yargı ve yasama bizim icin ayak bağı.
DİKTATOR - YARGIC
Diyor ki bana nasıl muhalefet edersiniz? Bu diktatorle arada yargıclığa da soyunur. Demedi mi? Ben bu davaların savcısıyım. Diktatorler bunu yapar.
12 Eylul anayasasında var. Silahsız herkes gosteri yapabilir. 1 Mayıs'ı kutlayacaklar yasak. Bir ciftci kardeşimize ananı da al git diyor. Ciftci kardeşlerimiz buna gereken cevabı vermelisiniz.
Bu diktator yine emir verdi 34 vatandaşımız oldu. İsatnbul Barosu, dunyanın en buyuk 3. Avrupa'nın en buyuk barosu.
Yoneticilerini yargılamak istedi. Ben yaptım olacak. Kusura bakma Cumhuriyet Halk Partisi olduğu surece dediklerin gercekleşmeyecek.
Gazetecileri iceri attı bir de diyor ki, sizin boynunuzdaki tasmaları biz cıkardık.
Boyunlarındaki tasma olanlarla havuz medyası oluşturdular.
Bu diktatorlerin bir ozelliği var. Kime kardeşim dediyse arkadan hancerledi. Esad'a kardeşim dedi arkadan hancerledi. Kaddafi'ye kardeşim dedi hancerledi.
MENDERES KİM SEN KİMSİN?
Anayasa Mahkemesi'ne hukuk dışı diyeceksin. İşadamlarına vatan haini diyeceksin.
17 Aralık surecine niye darbe diyor. Bir de Menderes'i ornek gosteriyor. Sen kim Menderes kim? Sen Menderes'in tırnağı olamazsın. Darbe diyor ne darbesi? Bu diktator bozuntusuna soruyorum. Senin bakanın koluna 700 bin lirtalık saati darbeciler mi taktı?
Senin cocuğunun vakfına 100 milyon doları darbeciler mi koydu? Senin bakanlarını ruşvetle umreye darbeciler mi goturdu?
Bunlara cevap veremez? Neden kendisi bu işin başındaki kişi. Bu işlerin sonuna kadar takipcisi olacağız.
Senin bakanın Zafer Cağlayan'ın 28 seferde 50 milyon doları darbeciler mi iddia ediyor?
Senin bakanın Muammer Guler'e 10 seferde 10 milyon doları darbeciler mi verdi?
Yine senin bakanın Egemen Bağış'a cikolata kutularında milyon dolarları darbeciler gonderdi?
Bunların hesabını vereceksin. Bizim umdumuz halktır.
Kaynak: Haber7