[h=2]
Madenci Şerafettin Kazancı, oğlunu kendi gibi madende calışmaya başlatmıştı. Faciaya oğlu yakalandı.[/h]DNA

Somadaki olum madeninde calışan Karabuklu işcilerden 45 yaşındaki Şerafettin Kazancı, izinli olması nedeniyle faciadan kurtulurken, oğlu 19 yaşındaki Rıdvan Kazancı ocakta kurtarılmayı bekliyor. Şerafettin Kazancı, Ellerim kırılsaydı da oğlumu madene işe sokmasaydım dedi.
Şerafettin Kazancı, yıllar once Karabukun Yenice İlcesinden Edirnenin Uzunkopru İlcesine giderek maden ocağında calışmaya başladı. 2011′de emekli olan Şerafettin Kazancı, 2 yıl once yerleştiği Somada olum ocağına once oğlu Rıdvanı yerleştirdi, sonra da kendisi iş başı yaptı. Facianın olduğu gun izinli olması nedeniyle işe gitmeyen Şerafettin Kazancı, oğlunun iceride kurtarılmayı bekleyen işciler arasında olduğunu oğrenince kahroldu. Ocak onunde kurtarma calışmalarını takip eden Şerafettin Kazancı, şoyle konuştu:
Emekli olduktan sonra Somaya yerleştik. Oğlum liseyi okumayınca ona maden ocağında iş buldum. Ardından ben de oğlumla birlikte calışmaya başladım. Facianın olduğu gun izinliydim. Oğlum işe gitti. Kazayı oğrenince ocağa gittim. Oğlum iceride mahsur kalmış. Umutla bekliyorum. Ama iceriden cansız bedenlerin cıkarıldığını gordukce umudum kalmadı. Ellerim kırılsaydı da oğlumu maden ocağına işe sokmasaydım, cok pişmanım.
Bulent DİKTEPE/KARABUK, (DHA)
http://sozcu.com.tr/2014/gundem/ellerim-kirilsaydi-madene-gondermeseydim-509574/