Başbakanlık Muşaviri Yusuf Yerkel'in, Soma'da bir vatandaşı tekmelemesi Turkiye'de ve dunyada tepki toplarken Akit yazarı Hasan Karakaya "Yusuf, eğer iddia edildiği gibi, bu provokatoru tekmelediyse, gerekeni yapmıştır!.. Nush ve tekdir ile uslanmayan bu tur provokatorlere, bazen boyle kotek gerekir... Tekmelerine sağlık!" dedi. Star yazarı Yalcın Akdoğan ise koşesinde "Aracları tekmeleyen ve ekibi linc etmek isteyenlere karşı Yusuf Yerkelin kendini savunması cok farklı şekilde yansıtılmıştır." yazdı.
Akit yazarı Hasan Karakaya'nın konuyla ilgili o yazısı:
İşte o olu sevici provokatorlerden birinin fotoğrafı dunku gazete, televizyon ve internet sitelerindeydi... Yerde yatıyordu ve Başbakanlık Muşaviri Yusuf Yerkel de, guya onu tekmeliyordu!.. Parael Yapının sozculerinden Samanyolu Haber, bu fotoğrafı verirken, aynen şu ifadeyi kullanmış: Başbakanlık Muşaviri Yusuf Yerkel, işci yakınını tekmeledi!
Yuh!.. Bu kadarına da yuh!..
Hukumete cakacaklar ya, Fırsat, bu fırsat!.. Ulan Allahtan korkmaz, kuldan utanmazlar!.. Yusuf Yerkelin tekmelediği kişinin işci yakını olduğunu nereden cıkardınız?.. O adam, işci yakını filan değil, İstanbuldan Somaya eylem icin gelen TGBli bir provokatorden başkası değil!..
Haaa, TGBli bir provokator olunca tekmelenmesi mi gerekir!..
Bazen gerekir!..
Ziya Paşa oyle der ya; Nush ile uslanmayanı, Etmeli tekdir, Tekdir ile uslanmayanın Hakkı kotektir!
Bir provokator ki; ortalığı karıştırmak icin Somaya gittiyse, gitmekle kalmayıp, konvoydaki resmi aracların camlarını tuz-buz ettiyse, bununla da yetinmeyip; once Yusuf Yerkele, daha sonra da Başbakan Erdoğana kufur ve hakaretlerde bulunduysa, Yusuf Yerkelin tepkisiz kalması uzerine kravatından tutup darp etmeye kalktıysa, kusura bakmayın ama, bu sokak kabadayısına haddini bildirmek, her delikanlının boynuna borctur!..
Son derece sakin ve son derece beyefendi bir delikanlı olan Yusuf da, eğer iddia edildiği gibi, bu provokatoru tekmeledi ise, gerekeni yapmıştır!..
Tekmelerine sağlık!..
Dedim ya; Nush ve tekdir uslanmayan bu tur provokatorlere, bazen boyle kotek gerekir!..
Tekrar soyluyorum; Yusufun tekmelerine sağlık!..
Biliyorum; Sabotaj ihtimali gozardı edilmesin dediğim icin bana kızanlar, Yusufun tekmesini savunduğum icin de bana kızacak ama, umurumda değil... Ustune basa basa soyluyorum; Resmi aracların camlarını tuz-buz eden, Başbakana ve Muşavirine hakaretler ve kufurler savuran, kravatından tutup darp etmeye calışan bir provokatorun hakkı kotektir!..
Tekmelerine sağlık Yusuf!
Cunku o provokator; o tekmeyi yemek icin her şeyi yapmış, kendini yere atarak da harika bir produksiyona imza atmıştır!..
Yalcın Akdoğan'ın 'kendini savundu' dediği o yazısı:
Acılı aileleri dinlemek icin halkın icine karışan Başbakan Erdoğana bazı orgut mensuplarının tahrikiyle gercekleşen munferit tepkiler Başbakanlık ekibine yonelik fiili saldırıya donuşmuştur. Aracları tekmeleyen ve ekibi linc etmek isteyenlere karşı Yusuf Yerkelin kendini savunması cok farklı şekilde yansıtılmıştır. Tek bir fotoğraf karesiyle olayın tamamını anlamak mumkun değildir.
Hukumet duşmanlığıyla gazeteciliği birbirine karıştıran kimi medya kuruluşları maden ocağı sahibini AK Partili, yandaş gibi takdim etmeye calışmış, kimileri de devleti yerden yere vururken madeni işleten şirkete ovguler duzmuştur.
Boyle bir facia karşısında yargısız infaz yapmak, peşinen birilerini suclu veya masum ilan etmek elbette yanlıştır. Olay vahimdir ve tum boyutlarıyla incelenerek aydınlığa kavuşturulacaktır. Hukumet kendine bakan yonuyle, yargı ise adli olarak gereken calışmaları yapacaktır.
Kaynak : http://www.zaman.com.tr/gundem_hasa...k-yalcin-akdogan-kendini-savundu_2218135.html
Hasan Karakaya : Tekmelerine sağlık.
Gündemdeki Konular - Haberler0 Mesaj
●1 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- Hasan Karakaya : Tekmelerine sağlık.