Eki Goruntule 1117919
Eğitim Sen Merkez Yurutme Kurulu`nun ` Yandaş Medya Soma Katliamının Bir Numaralı Sorumlusu Hukumeti Kurtarmak İcin Yalan Haberlerle Hedef Saptırmaya Calışıyor!` başlıklı acıklama metnidir.

Soma`da hayatını kaybeden madencilerle ilgili butun Turkiye yas tutarken, Soma halkının tarifsiz acısını yaşamasına bile izin vermeyip acılı ailelere saldıran siyasi iktidar ve yandaşları, katliamın uzerini ortmek icin seferber olmuş durumdadır.
Yayıncılık cizgisi ile yandaşlık kavramını bile geride bırakan malum gazete ve haber siteleri, Soma`da yaşanan Turkiye tarihinin en buyuk işci katliamının bir numaralı sorumlusu olan AKP hukumetini kurtarmak icin yalan haberler ve arsızlık sınırlarını zorlayan iftiralar ile Eğitim Sen Manisa Şube Eğitim Sekreteri Leyla Duran ve SES şube yoneticisi Birgul Salman`ı acıkca hedef gostermiştir.
Soma`da yaşanan işci cinayetindeki sorumluluğu nedeniyle hukumete yonelik eleştirilerden kurtulmak icin cıkış yolu arayan yandaş gazete ve haber siteleri, Soma halkını provoke ederek hedef saptırıp, Eğitim ve SES yoneticisi iki arkadaşımız ile Soma`da yakınlarını kaybeden iki kadın arasında zorla benzerlik kurmaya calışarak, gunlerdir yaptıkları gibi hukumeti haklı cıkarmak icin adeta cırpınmış, son care olarak Gezi direnişi surecinde yaptıkları gibi alcakca iftiralara başvurmaktan cekinmemişlerdir.
Soma`da BBC Turkce servisinin yaptığı roportajdaki başları kapalı iki kadının Başbakan aleyhine ve doğruluğu kolayca ispat edilebilecek ifadeler kullanmasını provokasyon olarak değerlendiren yandaş haber siteleri (başta star haber, Turkiye Gazetesi internet sitesi, Yeni Şafak Gazetesi, Akit Gazetesi, ensonhaber.com, beyazgazete.com ve daha pek cok web sitesi) bu kadınların kim olduklarını araştırıp bulabilecekken, yoğun uğraşlar sonucunda madenci yakını iki kadının goruntuleri yanında Eğitim Sen şube yoneticimiz Leyla Duran ile SES şube yoneticisi Birgul Salman`ın fotoğrafını "iliştirip", en temel basın ahlak değerlerini bile ayaklar altına alan bir iftiraya daha imza artmışlardır.
Yandaş gazete ve internet sitelerinde hedef gosterilerek cirkin iftiralara maruz kalan arkadaşlarımız savcılığa giderek iftira dolu haberleri yayınlayarak acık bir provokasyona imza atan haberleri yayınlayan gazeteler ve haber siteleri hakkında suc duyurusunda bulunmuşlardır.
Yandaş gazete ve internet sitelerinin butun cırpınmalarına, yalan haber ve karalama girişimlerine rağmen Soma`da yaşanan katliamın sorumluları ve arkasındaki gucler hesap verene kadar ne iktidarın şiddeti ne de yandaş medyanın yalan haberleri gerceklerin uzerini ortmeye yetmeyecektir.
http://www.egitimsen.org.tr/genel/bizden_detay.php?kod=21463&sube=0#.U3dqy_RdVOH