Emrullah İşler’den Yılmaz Ozdil’e sert tepki
Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Hurriyet Gazetesi Yazarı Yılmaz Ozdil’e sert tepki gosterdi. İşler, twitter hesabından yaptığı acıklamada Ozdil icin savcıları goreve cağırdı.

Cumhuriyet.com.tr
Yayınlanma tarihi: 18 Mayıs 2014 Pazar

İşler’in acıklamaları şoyle: “Soma’da kaybettiğimiz madenci şehitlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet,kederli ailelerine ve aziz milletimize başsağlığı diliyorum. Ekmeklerini kara komurden cıkaran madenci kardeşlerimiz,bembeyaz bir yurek taşıdıklarını “Cizmelerimi cıkartayım mı?”diyerek gosterdiler. 1999 depremindeki hantallığın aksine Soma’da hukumet olarak derhal harekete gecilmiş,devletimizin butun imkanları seferber edilmiştir. Enerji Bakanımız olay gunu Soma’ya intikal ederken,Sayın Başbakanımızda yurtdışı gezisini iptal ederek ertesi gun Soma’ya gitmiştir.''
''DEVLET MİLLET DAYANIŞMASI''

''Devlet millet dayanışması sergilenirken, muhalefet liderleri başta olmak uzere sağduyulu hareket eden butun milletimize teşekkur ediyorum.
''SORUMLULAR HAKETTİKLERİ CEZAYI ALACAKLAR''

Adli ve idari tum soruşturmalar başlatılmış olup,kim olursa olsun sorumlular hakettikleri cezayı alacaktır.TBMM’de harekete gecmiştir. Bir daha boyle bir acının yaşanmaması icin,gereken butun adımlar atılacak ve her turlu tedbir alınacaktır.''
''SOMA'DAKİ ACIYI EMELLERİNE ALET ETTİLER''

''Son bir yıldır sokakları terorize etmek icin bahane arayanlar Soma’daki acıyı kirli emellerine alet etmekten geri durmamışlardır. Bu surecte akıl almaz yalanları ile halkımızı galeyana getirmek isteyenlere milletimiz sağduyulu duruşu ile en guzel cevabı vermiştir.
''KALBİ KOMURDEN KARA, KENDİNİ BİZMEZİN YUZUNDEKİ MASKE DUŞTU''

Şehitlerimize "mustehaklar" diyecek kadar kalbi komurden kara kendini bilmezin yuzundeki maske bir kez daha duşmuştur. İşlediği nefret sucuyla aziz şehitlerimizin ruhunu muazzep eden insafsız kişiye karşı savcıları goreve davet ediyorum. Allah milletimize boyle acıları bir daha yaşatmasın,birlik ve beraberliğimizi bozmak isteyenlere fırsat vermesin.”

http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/turkiye/73177/Emrullah_isler_den_Yilmaz_Ozdil_e_sert_tepki.html