[h=2]İki yıllık maden işcisi Erdal Bıcak madende gecen 6 saati anlatırken "Ustabaşı bizim icin ezan okuyup cenaze namazı kılmaya başladı." dedi.[/h]

İki yıllık maden işcisi Erdal Bıcak madende gecen yaklaşık altı saati anlattı. Bıcak, "Bir noktadan sonra yuruyemedik. Ustabaşımız ezan okudu ve bizim icin cenaze namazı kılmaya başladı." dedi.

"KENDİNİ EVE KAPATTI"

Maden faciasından yaralı kurtulan 24 yaşındaki Erdal Bıcak kendisini eve kapatmış. 150 madenci arkadaşıyla madende mahsur kalan Bıcak, yaklaşık iki yıldır madencilik yaptığını soyluyor ve şunları anlatıyor:

[h=4]"YARIM SAATTE BİTTİ"[/h] 13 Mayıs’ta gunduz vardiyasında calışıyordum. Mesaimiz bitince madenden cıkmak uzere yola koyulduk. Cıkış kapısına 2 kilometre mesafedeydik. Buyuk bir patlama sesi duydum. Maden sarsıldı. İcerisi gaz dolmaya başladı. Amirlerimiz geri cekilmemizi istedi. Biz de ‘mekanize kacamağı’ denilen bolume gitmeye calıştık. Yolumuzun ustunde bantlar vardı. Bandın uzerinden atlarken ayağım burkuldu. Mekanize kacamağına ulaştık. Temiz hava vardı. Ancak bir saat sonra orası da gaz dolunca bize iki yıl once verilen ve hic bakımı yapılmayan maskeler verildi. Maskeyi taktık ama o da yarım saat sonra etkisini yitirdi
.

[h=4]"USTABAŞI EZAN OKUDU"
[/h] Birbirimizin koluna girerek zincir oluşturduk. Madenden cıkmak istiyorduk. Maske bize ağırlık yapıyordu. Cıkarıp attık. 500 metre kadar yuruduk. Cok gaz vardı, bilincimizi kaybediyorduk. Uyumamak icin direniyorduk. Yururken tunelin icinde madenin icinde sağa sola yatmış ve bilincini kaybetmiş yuzlerce arkadaşımızı gordum. Bir şey yapamıyorduk. Bir noktadan sonra artık yuruyemedik. İşte o an ustabaşımızın ezan okuduğunu fark ettik. Ezanı okuduktan sonra ustabaşımız bizim icin cenaze namazı kılmaya başladı.

[h=4]"BİR DAHA GİRMEM"[/h] Emniyet amirimin emriyle ustabaşını kendisine gelmesi icin tokatladım. Şuurunu kaybetmişti. Herkes bir yere dağıldı. Madenin ağzına doğru yurudukten sonra bilincimi kaybettim. Gozumu actığımda hastanedeydim. Ayağımda bandaj vardı. Meğer banttan atlarken ayağım yerinden cıkmış. Orada olumu gordum. İki yıl once işe başladığımda şirkette bana uc gunluk eğitim vermişlerdi. Bir daha madene asla girmem.

http://www.ensonhaber.com/somadaki-faciadan-kurtulan-isci-yasadiklarini-anlatti-2014-05-18.html