CNN Turk'te yayınlanan, Enver Aysever'in sunduğu Aykırı Sorular programına katılan Soma madeninde calışan Sefa Koken, işcilerin ellerine bayrak verilip AK Parti eylemine goturulduğunu iddia etti. Koken, "Madende Suriyeli işci yoktu cunku gerek yoktu. Tum Somalılar suriyeli işci gibi, calıştığımız yere kopekler girmiyor" dedi.
301 madencinin yaşamını yitirdiği madende yaşanılan zorlukları, calışma koşullarının ağırlığını anlatan maden işcisi Koken, otobuslere bindirilip AK Parti mitinglerine goturulduklerini iddia etti.
Koken şunları soyledi:
"Herkesin calışmaya ihtiyacı var. Gitmediğimiz gun yevmiyemiz kesiliyor. Sabah gidiyor herkes işe gideceğim diye, 'Durun. Herkes otobuslere binsin, AK Parti mitingine gideceksiniz. Yevmiyenizi de alacaksınız' deniliyor. Herkes zorla alkış yapıyor, ellerine bayrak veriliyor."

"Madende değil yaşam odası yemek yiyecek yerimiz bile yoktu. Camurda usumuze komur duşe duşe yiyorduk. Coğu zaman ac calıştık" diyen Koken sozlerine şoyle devam etti: "İşveren bize ne bize yemek verir ne su verir. Yanımızda getiririz. 8 saat calışırız. Bizim girdiğimiz yere kopekler girmiyor. Yaşadığımız hayat olumden farksız. Olumden korkmuyorum. Aclık sınırının altında yaşıyorum. Suriyeli işci yoktu cunku Suriyeli işciye gerek yoktu. Tum Somalılar Suriyeli işci gibi. Sendika secimine aday oldum. Ertesi gun sendika yoneticileri ve şirket muduru 'adaylıktan cekil yoksa seni atarız' dediler. İşci kesimi korkmasın. Bir avuc komure oyunu, bir avuc komure canını vermesinler."
http://www.radikal.com.tr/turkiye/maden_gercekleri_tum_somalilar_suriyeli_isci_gibi-1192900