Londra Heathrow Havaalanı'nda gecen Ocak ayında İstanbul ucağına binmek uzereyken, ic camaşırında 'Suriyeli muhaliflere ulaştırılmak uzere' taşıdığı iddia edilen 20 bin Euro ile yakalanan genc kadın cıkarıldığı mahkemede suclamaları reddetti.

0Sitene Ekle
İc camaşırında 20 bin Euro cıktı

The Daily Telegraph gazetesinin haberine gore 26 yaşındaki universite oğrencisi Nawal Masaad, 16 Ocak'ta Turkiye'ye ucup ic camaşırında taşıdığı binlerce Euro'yu Suriyeli muhaliflere ulaştırması icin İstanbul'da daha onceden anlaştığı birine vermeyi planlıyordu.

Havaalanı guvenlik kontrolunden gecerken Masaad'ın ic camaşırında strec filme sarılı 500 Euro'luk banknotlar halinde toplam 20 bin Euro bulundu.

Cıkarıldığı mahkemede Masaad'ın, 27 yaşındaki Amal el Vahabi tarafından gorevlendirildiği ve parayı İstanbul'da El Vahabi'nin kocası Aine Davis'e teslim etmesi icin anlaşmaya vardığı belirtildi.

“TEROR FAALİYETLERİYLE BAĞLANTILI”

Mahkemede Davis'in de Suriye'deki "teror faaliyetleriyle bağlantılı" olduğu iddiası dile getirildi.

Her iki kadın da suclamaları reddetti. El Vahabi ve Masaad, suclu bulunmaları durumunda 14 yıl hapis cezasına karşı karşıya kalacak.

The Daily Mail gazetesi de Masaad'ın Facebook sayfasında 'masum olduğunu ve cihatcılarla bağlantısı olduğu' iddialarını yalanladığı mesajını aktarıyor.

Facebook'taki mesajında Masaad şoyle diyor: "16 Ocak 2014'te Heathrow Havaalanı'nda gozaltına alınım ve teror amaclı Suriye'ye para taşımakla suclandım. Suriye'ye gitmiyordum, Turkiye'ye, Suriye sınırından cok uzaktaki İstanbul'a seyahat ediyordum."

'ADIM NATALIE OLSAYDI...'

Daily Mail'in haberine gore Fas kokenli Masaad kendisini "Musluman bir İngiliz" olarak tanımlıyor ve ırkından dolayı hedef secildiğini soyluyor.

Masaad Facebook'ta paylaştığı mesajda, "Adım Natalie olsaydı ve Surrey'de yaşasaydım yetkililer yine bana teror suclamaları yoneltir miydi merak ediyorum" diyor.

Kefaletle serbest bırakılan El Vahabi ve Masaad'ın davası 7 Temmuz'da başlayacak.

The Daily Telegraph, biri beş yaşında, diğeri yedi aylık iki cocuk annesi Masaad'ın mahkeme salonuna bileğinde elektronik kelepceyle gulumseyerek geldiğini yazıyor.

Haberde, Masaad ve El Vahabi'nin Suriye'deki catışmalarla bağlantılı "teror suclamalarından" yargılanacak 'ilk İngiliz vatandaşı kadınlar' olduğu belirtiliyor.

Gazete, aybaşında 17 yaşında iki genc kızın Heathrow havaalanında İstanbul seferi yapan bir ucağa binmek uzereyken gozaltına alındıklarını ve beş gunluk sorgularının ardından serbest bırakıldıklarını da hatırlatıyor. (BBC Turkce)