SOMA Komur İşletmeleri'nin, Soma İlcesi'nde 301 madenciye mezar olan madenlerde calışmak uzere 100 yeni işci alınması icin Turkiye İş Kurumu'na başvurduğu ortaya cıktı. Ne zaman verildiği belli olmayan ilanda, son başvuru tarihi ise 29 Mayıs 2014 olarak belirtilmiş.
Facianın adresine yeni işciler aranıyor
Gulseli KENARLI / İSTANBUL(DHA)
Turkiye İş Kurumu'nun (İŞKUR) resmi internet sitesinde 00002055756 talep numarası ile yer alan ilanda, işe alınacak işcilerin "pratikten" yetiştirilecekleri belirtildi. Soma Komur İşletmeleri Yonetim Başkanı Alp Gurkan maden faciası sonrasında duzenlediği basın toplantısında, işe başlamadan once işcilere eğitim verdiklerini soylemişti.
Yalnızca erkek adayların adayların başvurabileceği ilanda askerlik durumunun onem taşımadığı ve alt yaş sınırının 18 olduğu belirtiliyor. Diğer dikkat cekici unsur ise ilan icin başvuracak adayların "ilkoğretim ve uzeri" eğitime sahip olmalarının yeterli olacağı bilgisine de yer veriliyor.
Adayların, Akhisar, Bergama, Dursunbey, İvrindi, Kınık, Kırkağac, Savaştepe ve Soma ilcelerinden birinde ikamet ediyor olmaları da istenen Soma Komur İşletmeleri A.Ş unvanı ile verilen ilanda son başvuru tarihi 29 Mayıs 2014 olarak belirtiliyor.