Selam arkadaşlar,
Benim 26 aylık bir oğlum var ve iki aydır goğus hırıltısı var. Oğlum cok sik ust solum enfeksiyonu gecirirdi doktorumuz ciğerlerinin has has olduğunu soylemişti genelde hava değimlerinden dolayı oluyordu şehir dışına veya yurt dışına cıktığımızda mutlaka bir ust solum enfeksiyonu gecirirdi ve goğsu tozamanda hırıldardı, antibiyotik sonrası cok şukur gecerdi. ama bu sefer gecmiyor.
Aslında soyle oldu fındık yerken nefes borusuna kactı ve onu cıkarabilmek icin cok ama cok oksurdu ve anında hırıltı başladı hemen doktorumuza goturduk akciğer grafiği cekildi cok şukur fındık parcası gorunmedi ama hırıltı vardı. hemen antibiyotik ventolin flixotide tedavisi başladık eve nebulizator aldık. 10 gun sonra tekrar kontrole gittik bu sure icinde değişen bir durum olmadı ve tekrar bir antibiyotik başladık ve ventoline devam ettik. Acıkcası ventolin cok sıklıkta vermiyordum cunku yan etkileri cok fazla ara ara verdim ama hırıltı bir turlu azalmadı. ve bu arada bademcik enfeksiyonu gecirdik 6 tanede penisilin iğne kullandık. neyse tekrar cocuk doktorumuza gittik hırıltı bir turlu gecmiyor ve cocuk doktorumuz artık bir goğus hastalıkları, kkb ve kardiyoloji uzamanının da gormesini istedi. hepsine gittik goğus hastalıkları doktor bir akciğer grafiği istedi ve evet sol tarafta bir bulgu var ama nedeni belli değil alerji testi icinde cocuk cok kucuk dedi oda bir antibiyotik yazdı. kkb gittik acaba boğazlarında veya geniz etti ile ilgili bir sorun mu var diye. doktor dinledi baktı ve dedi bu Wheezing (Hırıltı) kkb ilgili olamaz dedi. kardiyoloji uzamanı baktı ve kalbin dede sorun olmadığını soyledi. ve tekrar cocuk doktorumuza gittik yine antibiyotik vantolin flixotide ve singulair yazdı. şuan bunları kullanıyoruz ama hırıltısı gecmiyor. hırıltı sadece nefes verirken cıkıyor. oksuruk balgam ateş gibi bir sorunumuzda yok.
bana yardımcı olabilecek başından boyle bir sikinti gecen biri var mi... hırıltıdan kurtulmak istiyoruz.
Cocuk Hastalıkları Goğus hırıltısı (YARDIM)
Çocuk Büyütme0 Mesaj
●1 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Hayatın İçinden
- Çocuk Büyütme
- Cocuk Hastalıkları Goğus hırıltısı (YARDIM)