Ergen erkek cocuğa sahip olan annelerin problemleri
Çocuk Büyütme0 Mesaj
●2 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Hayatın İçinden
- Çocuk Büyütme
- Ergen erkek cocuğa sahip olan annelerin problemleri
-
30-09-2022, 10:41:24Merhaba arkadaşlar, Ben, 16 yaşında bir erkek cocuğa sahip anneyim. 39 yaşındayım ve calışıyorum. Arkadaşlarımın arasında benim kadar buyuk cocuğu olan yok. Eşimle ayrıldığımızda oğlum 4 yaşındaydı. Eşim pek sorumluluk sahibi biri değildi,ayrıldıktan sonra da Oğlumla pek ilgili değildi. Aralarının iyi olması icin elimden geleni yaptım, hatta oğlunu gormeye gelmezdi de ben gotururdum. Oğlum 13 yaşına gelince araları daha iyi olmaya başladı,eskiye oranla. Ne nafaka aldık ne de ev eşyası,zaten ihtiyacım yoktu. Oğluma hayatı boyunca aldığı tek şey bir gitar oldu. Oğlum baba duygusu yaşamak istiyordu,babasının yanına gittiğinde gorduğu bazı olumsuzluklara rağmen(oğluma davranışı değil, yaşam tarzı olumsuzdu). Bundan 1yıl 8 ay once babası sevgilisiyle birlikte ortadan kayboldu,sonra oğrendik ki oldurulmuşler. Ben cok etkilendim,cok uzuldum. Her ne kadar evliliğimiz boyunca beni cok uzmuş olsa da hic nefret etmedim. Once oğlumdan sakladım ama soylemek zorunda kaldık. (Bu arada ben eski kayınvalidem ve kayınpederimle cok iyi anlaşırım ve halen goruşurum. Hatta yeni Eşimle bile tanıştılar. ) olaydan 9 ay sonra cok tatlı biriyle evlendim. Oğlumla cok iyi anlaşıyorlar,bu kadarını İnan beklemezdim. Ama ne kadar iyi anlaşsalar da yine de oğlumda bir sure kıskanclık oldu. Aynı odada uyumamızı istemedi,odamızı dinledi falan filan. Şimdi onları geride bıraktık. Eşim ve oğlum, bir yıl gecti yine iyi anlaşıyorlar. Eşim sadece sevgisini ve oğutler veriyor,ben sevgiyle disiplini bir kefede tutmaya calışıyorum ama cok zorlanıyorum. Şimdi diyeceksiniz ki madem 16 yaş problemli cocuklarımızı konuşacağız ne diye bu kadar derine indiniz. Beni ve oğlumu anlamanız icin gerekli diye duşundum. Oğlum beni pek dinlemek istemiyor,cok asi. Bazen dinlemiyor da değil,aslında eğitilebilecek bir cocuktur. 15 yaşına kadar cok iyiydi. Devamsızlığı hat safhada ve hic ders calışmıyor. Ayda yılda bir ders calıştırabiliyorum. Okula giderken kitap defter goturmuyor. Guzelce herşeyi anlatıyorum; hayatı, iş bulma zorluğunu vs ama yine dinlemiyor. Bu kez kızıyorum, ceza veriyorum bu da olmuyor. Ne yapacağım bilmiyorum. Bu sitede forumda konu acmamın nedeni de bu tarz problemleri olan arkadaşlarla konuşup dertleşmek. Eğer dikkate alıp da benimle konuşursanız cok sevinirim. Şimdiden cok teşekkur ederim.