dogumdan korkmayin))
Çocuk Büyütme0 Mesaj
●2 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Hayatın İçinden
- Çocuk Büyütme
- dogumdan korkmayin))
-
30-09-2022, 10:40:28merhaba herkese.benim gibi dogumdan korkanlar hic korkmayin).evliliyimin 4cu ayi hamile kaldim.ve ilk gunden hep sezeryan dusundum.ama esim ve doktorum beni normal doguma yonlendirdi.bende kabullendim normal dogumu.ama hep korku icindeydim.sorunsuz bi hsmilelik gecirdim ama dogum korkusu yuzunden hamileliyimin tadini cikaramadim.36vi haftamda doktor kontrolumde bebegin dogum kanalina inmedini soyledi doktorun.dpgum pozisyonunu almisdi ama.bir hafta sonra tekrar kontrole gitdik ve yine inmemisdi.38de tekrar ve yine inmemisdi.39 hafta iki gunde yine kontrole gitdik doktor inmedigini soyledi.ilk hamilelukte simdiye kadar inmesi lazimdi.ikinci hamilelikte dogum ani bile inebilirmis ama ilkinde inmeliydi simdiye kadar.bundan sonra inmez.isterseniz bekleyin ams bosyere dogum sancisi cekersin yine sezeryan olursun dedi doktorum.istersen yarin yapalim dedi.esim evet olsun dedi.sasirip kalmisdim.ben beklemek istiyordum ama esim bos yere aci cekme yarin yapalim dedi.kabul ettim.eve geldik.ben agliyorum.cok korkuyodum9 ay boyunca hep kotu seyler geliyodi akluma.dogumda kesin olucem diyodum.en cok bebegimle esimi dusunyodum napicaklar bensiz diye.vasiyetname yazmayi bile dusindum.)))ogun doya doya bakdim esime bi dahs goremicem diye.bebegimi kollarima alamicam diye cok uzuloyordum.gozume uyku girmedi .sabah 6da kalktik 7de hastanede olmaliydik.evden gule oynays cikdim.ve hastsneye vardik.beni hazirlamsk icingoturduler oannemler agliyodu am ben hic aglamadim).saat 10da ameliyathaneye alndim.epidural oldum.ve o ann.beni kesiyolardi ve hissediyordum ama aci yokdu.ve 10:20de bebegim aglamak sesini duydim.bebegimi cikardilar tertemizdi.onu gorunce herseyi unutdum.korkumun yersiz oldugunu anladim.bebegimi goturduler.benide dikerken uyutdular.gozumu acdigimda hsla ameliysthsnedeydim.dikis bitmisdi ve beni odays goturuyorlardi.bu aradakizim oldu.3700qram 53sm.suan 2aylik.arkadaslar dogumdan korkmayin.ben yaptiysam olmediysem kinse olmez)))hamileliyin tadini cikarin..