merhaba arkadaşlar,
benim kızım da 2009 ocak doğumlu ve bu sene kreşe gidecek..seneye ilkokula gondrsem mi gondermesem mi cok kararsızım acıkcası.eğer gondermek istersem.kreşte 6 yaş grubuna(yani anokulu) dahil edeceklermiş.ancak istemezsem yine 2009 lu arkadaşlarının yanında yer alacakmış,kreşteki oğretmen ile goruştum endişelerimden bahsettim..seneye eğer ilkokula giderse
sınıfın en kucuklerinden olacakmış..yani 2008 lilerin arasında 2009 un başında doğan cocuklar olacakmış,,benim kızım 68 aylık oluyor seneye..
buyuklerin yanında eizilir mi gondersem mi gondermesem mi cok kararsızım acıkcası,oğretmen de gondermezseniz kreşten sıkılabilir dedi ..cok ikilemde kaldım acıkcası sizler ne yapmayı duşunuyorsunuz?
bu sistemin başarılı olmasığını da duydum haberlerden 5 cocuktan 4u okumaya gecememiş.. tuvalet de ayrı bir sorun..şimdi gondermesem de 2 yıl sora bu sefer de 80 aylık falan olacak..
benim endişem kızım icin en doğru kararı almak,bir de şoyle duşunuyorum eğer başarılı olursak 1 yıl kazanacak bu cok guzel bi şey 1 yıl erken unv.ye gider..hatta ilerde 1 yıl erken iş hayatına atılıp emekliliğine bile etki eder bu durum...ama ya aksi olursa...off cok kararsızım ve en kısa surede karar vermeliyim..
6 yaş ile mi olmalı(yani seneye okula gidecek şekilde)yoksa 2009 lu arkadaşlarıyla mı devam etmeli?
siz ne yapmayı duşunuyorsunuz?